Deniz Baykal Kurultay Konusunda Tarafını Seçti

CHP'de kurultay tartışmaları devam ederken tavır merak konusu olan eski genel başkan Deniz Baykal'ın da duruşu belli oldu. Baykal'ın, "Kurultay talebi yapmak partiye zarar verir, partiyi geriye götürür" dediği iddia edildi.

19.07.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-11:57) Deniz Baykal Kurultay Konusunda Tarafını Seçti

CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları iyiden iyiye artıyor. Muhalifler, kurultay için toplanan imza sayısının 500'e vardığını öne sürerken, parti içinde herkes eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın duruşunu merak ediyordu. Baykal'ın yakın arkadaşlarına "Kurultay talebi yapmak partiye zarar verir, partiyi geriye götürür" dediği bildirildi.

İMZA SAYILARI ARASINDA UÇURUM VAR

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından Muharrem İnce önderliğinde seçimli olağanüstü kurultay için harekete geçen parti içi muhalefete destek gün geçtikçe fazlalaşıyor. "Değişim ve Umut Kurultayı" için imza toplayan İnce yandaşları 466 delegeden imza toplandığını ilan ederken genel merkez bu sayının 120 kadar olduğunu iddia ediyor.

DENİZ BAYKAL'DAN 'KURULTAY' YORUMU

CHP'de kurultay için imza dönemi ve liderlik tartışmaları sürerken eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurultay talebil ile alakalı tavrı meydana çıktı. Gazeteci Can Ataklı Sözcü Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde dün bazı kişilerin Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Baykal'ın toplanan imzalar için "CHP'nin bir yeniliğe gereksinimi olduğu kabul. Fakat bu tür imza toplayarak kurultay talebi yapmak partiye zarar verir, partiyi geriye taşır." dediğini yazdı.

"RAKAMLARA TAKILMIYORUZ"

Ayrıca imza sürecinin başladığını Pazartesi günü açıklayan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Olağanüstü kurultay için 625 imza lazım fakat biz bu sayıyı fazlasıyla geçeceğimiz için sayılara takılmıyoruz" dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından imzaların 120 kadar olduğu ilan edilmesinin de doğruyu yansıtmadığını söyleyen Tüzün, şöyle dedi: "Notere giden bir delege üç örnek imzalıyor. Biri noterde kalıyor, ikisini de kendisi alıyor yada birini muhatabına veriyor. Bazı delegeler muhatabına yollamış olabilirler yani CHP Genel Merkezi'ne. Bu sebeple sayı orada o biçimde çıkıyordur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal