Demirtaş’tan Kürtlere Çağrı: Emperyalizm İşbirlikçisi Olun

Terör örgütü PKK/YPG’nin Avrupa’da yayın yapan gazetesinde, Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş, yazısında, “PKK’nin Emperyalizm ve Siyonizm gibi bir derdi olmadığını, tek düşmanları ve önlerindeki tek engelin Türkiye olduğunu” yazdı ve terör örgütünün politikasının bu yönde olduğunu vurguladı.

30.05.2020-15:26 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-15:32) Demirtaş’tan Kürtlere Çağrı: Emperyalizm İşbirlikçisi Olun

Terör örgütü PKK/YPG’nin Avrupa’da yayın yapan gazetesinde, Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş, yazısında, “PKK’nin Emperyalizm ve Siyonizm gibi bir derdi olmadığını, tek düşmanları ve önlerindeki tek engelin Türkiye olduğunu” yazdı ve terör örgütünün politikasının bu yönde olduğunu vurguladı.

PKK'nın önde gelen isimlerinden Nurettin Demirtaş bugün terör örgütünün Avrupa’da yayımlanan bülteninde bu gün kaleme aldığı bir yazıda Kürtlerin Emperyalizmin kölesi olması gerektiğini” belirten bir yazı yazdı.

Demirtaş yazısında, "Bizden ABD ve İsrail karşıtlığı beklemeyin. Önümüzdeki en büyük engel Türk devleti" dedi.

Nurettin Demirtaş, ABD ve Siyonistlerin Kürt bölücü hareketin yanında yer alacağını belirterek, bunların kendilerinin doğal müttefiki olduğunu yazdı.

PKK/YPG ve HDP’nin politikalarının tayin edildiği Özgür Politika adlı terör bülteninde, örgüt üst yönetiminin sözcüsü olarak bilinen Demirtaş yazısında Kürtlerin açıkça emperyalizme uşaklık etmesini şu kelimelerle istiyor:

“Demokratik ulus çizgisinde diplomasi ne Amerika, İsrail karşıtlığı üzerinedir ne de halkların aleyhinedir. Küresel demokrasi cephesinin öncü bir üyesi olarak hareket eden Özgürlük Hareketinin diplomasi anlayışı ve hedeflerini kısaca da olsa herkese hatırlatmakta yarar vardır.”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden de Türkiye’ye karşı cephe açmasını isteyen Demirtaş, Barzani’nin kendileri ile birlik olmasını şu özlerle istedi:

“Kürt birliğini en fazla önleyen gücün Türk devleti olduğu açıktır. Bunu istemek çok büyük bir talep midir? Kürt ulusal birliği için küçük de olsa bir adım atmasını istemek KDP karşıtlığı anlamına mı gelmektedir? Üstelik Kandil’deki meselenin ardında büyük planların yattığı düşünülürse KDP hiç zamana yaymadan çağrılara olumlu yanıt vermelidir.”

Barzani yönetimindeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP), terörle mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği içerisinde bulunuyor. KDP’nin kontrolünde bulunan bölgelerdeki PKK hareketliliği konusunda Kürdistan Bölgesel Yönetimi İstihbarat Servisi (PARESTIN) Türkiye ile anında paylaştığı biliniyor.

DAEŞ ile mücadelede de Türkiye ile tam işbirliği içerisinde olan Kürt İstihbarat Servisi PARESTIN, insan kaçakçılığı konusunda da Türkiye ile bilgi paylaşımı yapıyor.

Ancak Kandil dağları her ne kadar Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin sınırları içerisinde olsa da, bu bölgenin tamamı Talabani ailesinin kontrolünde bulunuyor. Talabani ailesinin partisi olan Kürdistan

Yurtseverler Birliği (KYB- YEKITİ) ideolojik olarak her ne kadar PKK ile tam örtüşse de, tamamen İran’daki Şii molla rejiminin kontrolü altında bulunuyor.

KYB, hem Kürtler hem de Araplar arasında İran’ın Irak’taki ikinci milis grubu olarak da biliniyor.
KYB’ye bağlı 50 bin civarında Peşmerge görünümlü terörist olduğu tahmin ediliyor. Bu teröristlerin Irak’taki en büyük partnerleri Şii terör örgütü Haşdi Şabi olduğu biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal