Decathlon'un LGBT Desteğine Tepki! Boykot Başlatıldı

Başörtüsü ürünlerine olan duruşu ile bilinen Fransız marka Decathlon, LGBT'ye destek veren açıklamaların ardından tepki topladı. Sosyal medyada Decathlon için boykot kampanyası başlatılırken, kampanya kısa sürede sosyal medya gündemine oturdu.

05.06.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-12:17) Decathlon'un LGBT Desteğine Tepki! Boykot Başlatıldı

Dünya genelinde birçok mağazası bulunan spor ekipman ve malzemeleri satan Fransız perakende zinciri Decathlon'un Linkedin ve Instagram Kariyer hesapları üzerinden 'Onur Ayı' kapsamında paylaştığı mesajlar dikkatten kaçmadı. 

Paylaşılan mesajda, "Decathlon’da her renge yer var! Cinsel kimlik ve yönelimden bağımsız olarak, herkes için eşit bir çalışma ortamında, çeşitlilik ve kapsayıcılığı destekliyoruz." ifadelerine yer verildi. Bu mesaj kısa sürede tepki toplarken, Decathlon Türkiye, Twitter hesabından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Onur Ayı kapsamında, Decathlon Türkiye Linkedin ve Instagram Kariyer hesaplarımızdan, çalışma ortamımızın çeşitliliği ve kapsayıcılığı ile ilgili yapmış olduğumuz paylaşıma gelen tepki ve yorumlar bizi çok şaşırttı ve üzdü. Ayrımcılığın her çeşidine karşıyız. Decathlon Türkiye olarak; din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel kimlik ve yönelim fark etmeksizin, herkesin kendini ifade edebileceği ve kendi olabileceği bir ortama sahibiz ve bununla gurur duyuyoruz. Başka türlüsünü de zaten düşünemiyoruz. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde de yer aldığı üzere, 'Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar.' Hiçbir şirket, birey, hatta hiçbir kuvvet, bu hakkı kişilerin elinden alamaz. Ayrımcılığın farklı şekillerde dünyayı nasıl bir kaosa sürüklediğini gördüğümüz bu günlerde, herkesi daha duyarlı ve kapsayıcı olmaya davet ediyoruz. Biz tüm renkleri içerisinde barındıran ve çeşitliliğe kucak açmış, insana insan olduğu için değer veren duşumuzun her zaman gururla arkasındayız. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Fakat bu ifadelere yer veren Decathlon, bundan bir yıl önce Müslüman kadın sporcular için ürettiği sporcu başörtüsünü Fransa'daki kamuoyu baskısı nedeniyle satıştan çekmek zorunda kalmıştı. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduğunu savunan firma, ayrımcılığı yapanların yanında saf tuttu.

Bu 'ayrımcılık' kimsenin dikkatinden kaçmazken, kendilerini "Ayrımcılık yapmıyoruz" diye savunan firma için boykot kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında binlerce paylaşım yapılırken, boykot çağrısı Twitter gündeminde üst sıralara çıktı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal