DEAŞ'tan Yargılanan Sanığın İfadesi Pes Dedirtti

Kayseri'de yılbaşında eylem hazırlığında olduğu ve IŞİD üyesi olduğu iddia edilen sanığın yargılanması sürüyor. "Cezaevinde hafızamı yitirdim" diyen sanık, önceki duruşmada "siz tağutsunuz" dediğinin anımsatılması üzerine de kendisini "Hastalandığım zaman aşırı dinci oluyorum" diyerek savundu.

08.08.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-16:57) DEAŞ'tan Yargılanan Sanığın İfadesi Pes Dedirtti
4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Murat Yerlikaya ve avukatı da katıldı.

Sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporun gelmediğini belirten mahkeme başkanının, cep telefonunda ele geçirilen IŞİD'lilerin çatışma bölgelerindeki görüntülerini sorması üzerine Yerlikaya, daha önce cezaevinde kaldığı dönemde hafızasını yitirdiğini iddia etti.

Telefonunda ele geçirilen görüntülerden sadece birini anımsadığını öne süren Yerlikaya, görüntülerin Arapça olduğunu, kendisinin ise Arapça bilmediğini iddia etti.

‘SİZ TAĞUTSUNUZ’

Mahkeme başkanının, önceki celse duruşmada, "siz tağutsunuz" dediğini hatırlatması üzerine sanık Yerlikaya, "Hastalandığım zaman aşırı dinci oluyorum. O nedenle demiş olabilirim. 8 aydır tutukluyum, tahliyemi ve beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, sağlık raporunun beklenmesi ve diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal