DEAŞ Emiri Mahmut Özden'in 10 Kez Gözaltına Alındığı Belirlendi

Tutuklanan DEAŞ'ın sözde Türk Emiri Mahmut Özden'in daha evvel 10 defa gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirlendi.

03.09.2020-13:22 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-13:35) DEAŞ Emiri Mahmut Özden'in 10 Kez Gözaltına Alındığı Belirlendi

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda yakalanan DEAŞ'ın sözde Türk Emiri Mahmut Özden'in 31 Ağustos günü tutuklandı.

Özden'in 2015'den bugüne dek 10 kez yakalanıp serbest bırakıldığı tespit edildi.

Mahmut Özden’in 2015 yılından bu yana Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından

  • terör örgütü üyesi olmak,
  • anayasal düzeni ve devleti yıkmak,
  • terör örgütü adına haraç toplamak,
  • bekçilere saldırı hazırlığı gibi birçok gerekçe nedeniyle 10 kez gözaltına alındığı,
  • en son DEAŞ adına Suriyeli fırın işletmecilerinden haraç almaktan 2019’un Temmuz ayında gözaltına alındığı ve tutuklandığı, ikinci mahkemede Aralık ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı ortaya çıktı. 

AYASOFYA'YA SALDIRI PLANI

İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile bazı dernek, kuruluş ve kişilere yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde elde edilen istihbari bilgiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede örgüt üyesi Hüseyin Sağır, AK-47 marka uzun namlulu silah ve 5 şarjör ile İstanbul'da bulunduğu otelde ele geçirildi.

18 Ağustos'ta tutuklanan Hüseyin Sağır'a eylem talimatı verdiği öngörülen ve DEAŞ adına çatışma bölgelerinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, üst düzey örgüt mensuplarından şifreli mesaj programları aracılığıyla aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki stratejik yerlere, siyaset ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine eden DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden, Adana'da emniyet tarafından düzenlenen operasyonda yakalandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal