Davutoğlu'ndan HDP Eş Başkanı'na Destek Telefonu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'ye yapılan operasyonla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı aradı.

26.09.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-16:41) Davutoğlu'ndan HDP Eş Başkanı'na Destek Telefonu

6-8 Ekim Kobane olayları döneminde Başbakanlık görevini yürüten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'li isimlere dün yapılan operasyonla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı arayarak gözaltılarla ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti. 

HDP'nin yaptığı açıklamaya göre Sancar yapılan görüşmede saldırının yalnızca HDP'ye yönelik değil, Ak Parti'den farklı düşünen herkesi, bütün muhalefeti hedef aldığını belirterek "Biz geçmiş dönemle ilgili kapsamlı bu muhasebeye hazırız, kapsamlı bir yüzleşmenin taraftarıyız." dedi.

"AK PARTİ ÖNERGELERİMİZİ REDDETTİ"

Hakikatin ortaya çıkmasını istediklerini belirten Sancar, HDP'nin birçok kez araştırma önergesi verdiğini ancak Ak Parti'nin bunları reddettiğini hatırlattı. Demokrasiden ve barıştan yana olan tüm güçlerin saldırılara karşı desteğini isteyerek "İktidar geçmişteki sorumluluklarını örtmek ve bugün içine düştüğü çıkmazları gizlemek için partimizi hedef alarak bu tür yöntemleri kullanıyor" şeklinde konuştu.

"YAŞANANLAR ÜLKEYE ZARAR VERİYOR"

HDP'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, 2014-2015 yılları arasında yaşananların çok boyutlu olduğunu, 6-8 Ekim olaylarının konuşulması gerektiğini ifade etti. Operasyonun hukuki olmadığını söyleyen Davutoğlu, yaşananların ülkeye zarar verdiğini ve hukuk devleti olma yönünde adımlar atılması gerektiğini savundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal