Davutoğlu Güldürdü! 'Sağcı Değilim'

Armağan Çağlayan’ın hazırlayıp sunduğu Youtube programı Gör Beni’de konuşan Davutoğlu, bir soru üzerine Çağlayan’a burada ‘kendisini hiçbir zaman sağcı olarak görmediğini’ belirtti.

07.08.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-12:31) Davutoğlu Güldürdü! 'Sağcı Değilim'

AK Parti saflarından başbakanlık görevi elinden alınınca ayrılan ve geçen aylarda Gelecek Partisi’ni kuran akademisyen Ahmet Davutoğlu, muhalefet koltuğuna oturduğundan beri her geçen gün kendisine yeni yeni roller icat ediyor. Bunun en son örneği Armağan Çağlayan’ın hazırlayıp sunduğu Youtube programı Gör Beni’de yaşandı. Davutoğlu, bir soru üzerine Çağlayan’a burada ‘kendisini hiçbir zaman sağcı olarak görmediğini’ söyledi.

“Marksist literatürü ortaokul çağlarında okudum… Bütün dünyada emperyalizme karşı duygular tavan yapmıştı. Bir direniş dönemiydi. Marksizm bir zihni direniş hareketi olarak dikkatimi çekmişti” ifadelerini kullanan Davutoğlu, adeta bir klişeye dönüşmüş o cümlelerle sol kesime mesaj verdi: “Bulunduğum ortamlar sol hareketin güçlü olduğu ortamlardı. Stalin’in ve Pulitzer’in kitapları ilk not aldığım kitaplar”.

AK Parti saflarında görev aldığı dönemde, diğer kadrolarla en çok Batı ve Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda anlaşmazlık yaşayan Ahmet Davutoğlu, emperyalizme karşı olmak bir yana iktidar içerisinde emperyalizme yakın duran kafa isimlerden biri olarak biliniyordu ve Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’yi zora sokan 72 kriter anlaşmasının taraftarı ve imzacısı olarak geri dönüşü olmayan anlaşmazlıklar yaşıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal