Danıştay'ın Andımız Kararına AK Parti'den Tepki

Danıştay'ın Andımız'ın okullarda yeninde okutulmasına dönük kararına AK Partili Bekir Bozdağ'dan tepki geldi. Bozdağ, "Danıştay anayasa ve kanunu açıkça çiğnemiştir" dedi.

19.10.2018-09:57 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-09:51) Danıştay'ın Andımız Kararına AK Parti'den Tepki

Danıştay 8. Dairesi'nin 'Andımız' ile alakalı kararına AK Parti'den ilk tepki Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bekir Bozdağ, 'Andımız' kararı ile alakalı olarak "Danıştay anayasa ve kanunu açıkça çiğnemiştir" dedi.

Twitter sayfasında açıklama gerçekleştiren Bozdağ, şunları ifade etti:

— Türkiye, hukuk devletidir. 'İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır. Yargı yetkisi, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile kısıtlı olup, hiçbir surette yerindelik denetimi biçiminde olamaz. Yürütme vazifesinin yasalarda ifade edilen şekil ve esaslara uygun olarak yerine getirilmesini sınırlayacak, idari eylem ve işlem niteliğinde yada takdir yetkisini kaldıracak şekilde yargı kararı verilemez. Öğrenci andı kararı ile Danıştay 8. Dairesi; hukuka uygunluk denetiminin limitlerini aşmış, kendisini yürütmenin yerine almış, yürütmenin takdir hakkını yok saymış dahası yürütmenin takdir yetkisini bizzat kullanmıştır. Kısaca; anayasa ve yasayı açıça çiğnemiştir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal