Danıştay Başkanlığı Seçimi İçin Tarih Verildi!

Zerrin Güngör'ün yaş sınırından emekli olması sebebiyle yerine birinin gelebilmesi için yapılması planlanan Danıştay Başkanlığı seçiminin 5 Mayıs'ta gerçekleştiği kaydedildi.

02.05.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-14:23)  Danıştay Başkanlığı Seçimi İçin Tarih Verildi!

Zerrin Güngör'ün yaş sınrından emekli olması sebebiyle yerine birinin gelebilmesi için yapılması planlanan Danıştay Başkanlığı seçiminin 5 Mayıs'ta gerçekleştiği kaydedildi.

Yaşından ötürü  20 Mart'ta emekliye ayrılan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, coronavirüs nedeniyle Danıştayda sade bir törenle yolcu edilmişti. Tedbirler çerçeveinde 25 Mart'ta gerçekleşmesi tasarlanan seçim de askıya alınmıştı. Bu doğrultuda Danıştay Genel Kurulu tarafından söz konusu seçimlerin 5 Mayıs Salı günü gerçekleştirileceği duyuruldu.

Danıştay Başkanlığı için şimdiye dek 3. Daire Başkanı Mehmet Ali Samur, 10. Daire Üyesi Nizamettin Kalaman, 8. Daire Üyesi Zeki Yiğit, 5. Daire Başkanı Fethi Aslan ve 4. Daire Başkanı Enver Kaya adaylığını koydu.

Gizli oyla düzenlenecek seçim sonunda, üye tam sayısının salt çoğunluğunu alan kişi Danıştay'ın yeni başkanı seçilecek.

Başkanlar Kurulu kararı uyarınca, Covid-19 önlemleri çerçevesinde seçim, genel kurul salonu yerine daha büyük olan konferans salonunda yapılacak. Üyeler, termal kameradan geçiş yaparak salona girecek, sosyal mesafe kuralına uygun olarak ayarlanan yerlere oturacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal