DAEŞ Kimin Projesi: Katiller Sürüsü mü Yoksa Piyon mu

Star gazetesi köşe yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü koşe yazısında DAEŞ'in aslında kimin projesi olduğunu ele aldı.

12.02.2016-11:25 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) DAEŞ Kimin Projesi: Katiller Sürüsü mü Yoksa Piyon mu

Bugünün en güncel sorusu bence şu olmalı: - Amerika Suriye'de hangi koalisyonun içinde? Sorulması gereken ikinci soru şöyle: - DAEŞ nerde? Hani DAEŞ'in kelle koparan görüntüleri? Nereye kayboldu birdenbire?

Bu soruya şunu ilave edebiliriz: - DAEŞ gerçek bir vahşet yapılanması mı, yoksa onunla mücadele adına bölgenin tanzimi için üretilmiş bir sanal canavar mı?
Bir başka soru şöyle:- Arap Baharı'nın islamcı yönetimler getiren akışı, Amerika kadar Rusya'yı da tedirgin etti ve bu, Mısır'da darbeyi, Suriye'de Esed yönetiminin kalıcılığı noktasında Amerikan ve Rus politikalarını aynı hizaya mı getirdi?
Bir diğer soru şu: - Dünya gündeminin en sıcak konusunu teşkil eden mülteciler, Suriye'de hangi bombardımanlarla ve askeri operasyonlarla yaşadıkları bölgeleri terk edip başka ülkelere sığınmak zorunda kalıyorlar? Ve şu soruyu da sormalıyız:
- Suriye krizi neden birdenbire en çok Türkiye'yi tehdit eden bir konu haline geldi? Buna da şu soruyu ilave etmeliyiz:

- Burada Ak Parti iktidarının Türkiye için öngördüğü vizyon sebebiyle ödetilmek isnenen bir bedel mi var?

Bütün bu sorular ve bunlara ilave edilmesi mümkün başkaları, verilecek cevaplarıyla birlikte, coğrafyamızın, kalb coğrafyamızın, içerden kuklaların da kullanıldığı bir arenada dost gibi, müttefik gibi, ortak gibi görünen güçlerin de ihanet kıyılarında dolaştığı nasıl bir hayat mücadelesi içine girdiğini gösteriyor.
Dünya sadece şu mülteci yığınlarının nasıl oluştuğuna insanca, insaf içinde bakabilse, Suriye'de cinayetin gerçek faillerinin kimler olduğunu görecek ama görmek için de bakmak lazım.

Amerika, Rusya'nın cinayetlerini görmüyor olabilir mi? Amerika Esed'in vahşetini görmüyor olabilir mi? Amerika bir tane mülteci çocuğun gözlerine baksa, Amerika bir tek Aylan bebeğin dramını görse, Rus-Esed bombardımanlarını görecek ama görmüyor.

Amerika sadece PYD-YPG'ye kol kanat germiyor ki, görmezden gelmek suretiyle Rusya'nın ve Esed'in bombardımanlarına, hatta dünün kanlı bıçaklı düşmanı İranlı milislerin cinayetlerine de görünmezlik sağlıyor.
Türkiye Amerika'yı sorgulamakta yüzde yüz haklı. Belki ABD'ye yönelik YPG-PYD sorgulaması kadar, Rus-Esed bombardımanları karşısında sessiz kalışını da sorgulamak gerekiyor. Bu sorgulamayı aynı zamanda Avrupa'ya da yöneltmek gerekir.

Suriye'den bir Putin ve Esed zaferi çıkarsa bu, öncelikle insanlığın iflası ama aynı zamanda Amerika ve Avrupa'nın stratejik tükenişi anlamına gelecektir. Türkiye, "Osmanlı'nın çözülüşü devam mı ediyor" sorularının sorulduğu bir zamanda, "ülkenin can güvenliği" için sözel tepkilerden öte tedbirler alma noktasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal