D. Akdeniz'de, Yunanistan'a ve Akıncı'ya Yer Yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimi 11 Ekim 2020’de düzenlenecek. Barış Pınarı Harekatı hakkında tepki çeken açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı tekrar adaylığını koydu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı akıllara yapılan bir anketi getirdi.

25.08.2020-19:54 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-19:34) D. Akdeniz'de, Yunanistan'a ve Akıncı'ya Yer Yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimi 11 Ekim 2020’de düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan edenler arasında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’da yer alıyor.

2015 yılından beri KKTC Cumhurbaşkanı olan Akıncı; TSK’nın Suriye Milli Ordusuyla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı, güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru götürmek için düzenlediği Barış Pınarı Harekatı hakkındaki “Barış Pınarı Harekatı bir savaştır, adı her ne kadar Kıbrıs Barış Herekatı da olsa o da bir savaştı.” açıklamasıyla büyük tepki toplamıştı. 

Eylül ayında cumhurbaşkanlığı seçimlerini kimin kazanacağına yönelik hazırlanacak ankete başlamadan önce Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, mart ayında gerçekleştirilen araştırmasının grafiğini yayınladı.

Söz konusu araştırmada, Akıncı’nın “Barış Pınarı Harekatı bir savaştır, adı her ne kadar Kıbrıs Barış Herekatı da olsa o da bir savaştı.” açıklaması karşısında Türkiye nasıl bir aklarım sergilemeli sorusuna %53,1 Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya net tavır almalı, şansıyla olan tüm ilişkileri durdurmalı derken, %25,2 Cumhurbaşkanı Akıncı’dan özür veya açıklama talep edilmeli yorumunda bulundu. 16,7 cevap belirtmekten kaçınırken, %3,4 hiçbir şey yapılmamalı, %1,6 ise Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamasının önemsenmemesi gerektiğini bildirdi. 

Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, anket sonuçlarını baz alarak ”Türkiye’de hiçbir siyasetçinin halkın açık tepkisiyle Akıncı ile fotoğraf bile çektirmek istemeyeceğine eminim.” yorumunda bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal