Cumhuriyetimizin 97. Yılını Kutlayan Fransa'ya Sert Cevap

Cumhuriyet Bayramımızın 97. yılını kutladığımız bugünde dünyanın pek çok ülkesinden ve pek çok liderden kutlama mesajları gönderildi.

29.10.2020-18:06 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-18:06) Cumhuriyetimizin 97. Yılını Kutlayan Fransa'ya Sert Cevap

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümünü kutlarken son zamanlarda saygısız açıklamalarıyla gündeme oturan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ve Fransa arasında soğuk rüzgarların esmesine sebep oldu.

Bu gerilimin ardından Cumhuriyet Bayramımızı 'Türk müttefikimizin, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlarız. Türkiye Bayrağı&Fransa bayrağı yüzyıllardır müttefik olmuşlardır ve geçmişe dayanan uzun bir ilişkileri vardır. Cumhuriyetlerimiz, NATO’nun da değerleri olan, ortak değerler üzerine kurulmuştur. Bu değerler, taahhüdümüzün dayanağı olarak kalmalıdır' ifadeleriyle kutlayan Fransa'da Türkiye'den sert bir yanıt geldi.

Türkiye at NATO'nun sosyal medya hesabı (twitter) üzerinden Fransya'ya verilen yanıtta şu ifadeler yer aldı:

'Müttefikimiz Fransa’nın Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle ilettiği, Cumhuriyetlerimizin ortak değerlerine, müşterek uzun tarihimize de atıfta bulunan kutlama mesajına müteşekkiriz. Ortak değerlerimizin, Milletimizin kimliğine, hassasiyetine saygı temelinde ilerletilmesini dileriz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal