Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Akaryakıt Vergi Kaçakçılığı Operasyonu: 220 Zanlı Yakalandı

KOM Dairesi ile MASAK koordinasyonu ile 50 ile "silici" ismi verilen akaryakıttan vergi kaçırma operasyonu düzenlendi. Olayla alakalı 220 zanlı yakalandı.

16.01.2021-11:14 - (Son Güncelleme: 16.01.2021-12:23) Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Akaryakıt Vergi Kaçakçılığı Operasyonu: 220 Zanlı Yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, akaryakıta ilişkin vergi kaçakçılığı gerçekleştirenlerle ilgili tahkikat başlattı.

Tahkikat, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ile Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ile MASAK koordinesinde gerçekleştirildi.

Operasyon çerçevesinde yapılan faaliyetlerde; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Vergi Denetim Kurulu (VDK) ve Gelir İdaresi(GİB) ile aktif bir iş ortaklığı yapıldı.

KOD ADI: SİLİCİ

Emiyet güçleri, İstanbul merkezli aynı zamanlı elli şehirde akaryakıtla ilintili vergi kaçakçılığı ile nitelikli dolandırıcılık gerçekleştiren bir suç örgütüne ilişkin ‘‘Silici“ kod isimli operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sonucunda 220 zanlı yakalanırken, akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon düzenleriyle oynayarak silindiği belirlendi.

Kayıtları silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin hemen hemen 3,6 milyar lira olduğu ve MASAK raporuna bakıldığında devletin senelik üç milyar TL, beş sene içerisinde 15 milyar lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

220 ZANLI YAKALANDI

Yapılan soruşturma çerçevesinde bilişim sistemleri aracılığıyla kamu kurumlarına zarar ettirdiği belirlenen 220 zanlı yakalandı.

170 akaryakıt istasyonu, yirmi üç akaryakıt dağıtıcı şirketi, bir istasyon teknik destek şirketi, iki otomasyon yazılım ile bağlı bir şubesi olarak toplam 242 noktada vergi müfettişleriyle gelir uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen aramalarda mali verilere ve bilgisayar, cep telefonu gibi dijital materyaller alındı.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Operasyon çerçevesinde arama ve yakalama işlemleri sürüyor.

 

Akaryakıt istasyonlarından altı yüz sekiz milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon düzenleriyle oynanarak silindiği belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal