Cumhurbaşkanlığı'ndan Rusça Yayın!

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca Twitter hesaplarından 4 dilde ortalama 10 milyon kullanıcıya hitap eden Cumhurbaşkanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni ile Rusça yayınlara da kapı açtı.

05.04.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-10:44) Cumhurbaşkanlığı'ndan Rusça Yayın!

Sosyal paylaşım uygulaması Twitter'da 4 dilde ortalama 10 milyon takipçiye ulaşan Cumhurbaşkanlığı, Rusça yayınlarına, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni ile kapı açtı.

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca yayınlarını devam ettiren Cumhurbaşkanlığı kurumsal Twitter hesaplarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir araya gelmesi ile 3 Nisan tarihinde yapılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma töreni ile beraber Rusça yayınlara da başlandı.

Cumhurbaşkanlığının ‘@tcbestepe_ru’ isimli hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'i resmi karşılama töreni, Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni ve Erdoğan ile Putin'in gerçekleştirdiği ortak basın görüşmesi canlı takip edildi.

Rusça olarak gerçekleşen canlı yayınlar ilk gün 70 bin kullanıcı tarafından izlenirken gün boyu devam eden törene ilişkin Rusça paylaşımlar ise ortala a700 kullanıcıya hitap etti.

Cumhurbaşkanlığının dilleri Rusça’nın da ekenmesi ile beraber 5’e yükseldi. Diğer dillerde yayın yapmak için çalışmalar sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal