Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'nin PKK Kararına Yanıt Geldi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD'nin terör örgütü PKK'nın 3 yöneticisinin başlarına ödül koymasına ilişkin olarak bir açıklama yaptı.Kalın açıklamada,''YPG'yi PYD'yi PKK'dan ayrı tutuyoruz diyorlar.Bununla kandıramazlar''. dedi.

06.11.2018-21:48 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-21:55) Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'nin PKK Kararına Yanıt Geldi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin terör örgütü PKK'nın 3 sözde üst düzey yöneticisinin başlarına ödül koymasına ilişkin açıklama yaptı. Kalın, "'YPG'yi PYD'yi PKK'dan ayrı tutuyoruz diyorlar. Bununla kandıramazlar. Bunların organik bağının araçsal bir ilişki olmadığını defalarca anlattık. Çok geç kalınmış bir eylem. Bunu yapsınlar olumlu karşılarız ama büyük fotoğraf içinde bu YPG angajmanını perdelemek için yapılan bir şeyse 3 gün sonra gerçek ortaya çıkacaktır." dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 3 TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNİN BAŞINA ÖDÜL KOYDU

ABD Dışişleri Bakanlığı 3 üst düzey PKK'lı için 'adalet için ödül' programı kapsamında, kendilerinin yer bilgilerini paylaşanlara ödül verileceğini açıkladı. Açıklamada, terörist başı Murat Karayılan'ın başına 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için ise 3 milyon dolar ödül verileceği duyuruldu.

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ: BUNLARLA KANDIRAMAZLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözücüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili Habertürk canlı yayınında şunları söyledi: "YPG'yi PYD'yi PKK'dan ayrı tutuyoruz diyorlar. Bununla kandıramazlar. Bunların organik bağının araçsal bir ilişki olmadığını defalarca anlattık.

Çok geç kalınmış bir eylem. Bunu yapsınlar olumlu karşılarız ama büyük fotoğraf içinde bu YPG angajmanını perdelemek için yapılan bir şeyse 3 gün sonra gerçek ortaya çıkacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal