Cumhurbaşkanlığı'na 2017 Senesinde 96 Bin Lira Hediye Geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı bütçesi ile alakalı olarak Milletvekillerinin sorularını cevapladı. Oktay 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı'na 96 bin lira hediye bağış ve özel gelir olduğunu açıkladı.

22.11.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-11:57) Cumhurbaşkanlığı'na 2017 Senesinde 96 Bin Lira Hediye Geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri esnasında sorulan bazı sorulara yazılı olarak cevap verdi. Oktay, gelen bir soru ardından Cumhurbaşkanlığına, 2017 senesinde kişilerden yada kurumlardan yaklaşık 96 bin TL hediye geldiğini duyurdu.

BAĞIŞ, YARDIM VE ÖZEL GELİRLER: 95 BİN 750 TL

Komisyonda CHP Milletvekili Sibel Özdemir, Sayıştay'ın 2017 Cumhurbaşkanlığı denetim raporunda olan "Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler" kısmında bulunan 95 bin 750 TL'yi gündeme taşıdı. Özdemir, "Cumhurbaşkanlığı faaliyet sonuç tablosunda 95 bin 750 TL alınan bağış ve yardımlar var ve özel gelirler. Nedir bu özel gelirler? Hangi kurum ve kuruluşlardan gelmiştir?" diye sordu.

Gazete Duvar'da yayınlanan habere göre, Oktay söz hususu 95 bin lirayla alakalı, "Kişilerden yada kurumlardan Cumhurbaşkanlığına hediye gelen varlıkların muhasebe tekniklerine uygun olarak gerçekleştirilen kaydıdır" dedi.

KİTAPLARA 15 MİLYON TL KAYNAK AKTARILDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a Cumhurbaşkanlığı bütçesinde "diğer sermaye gideri" olarak ifade edilen 15 milyon liralık kaynağa dikkat çekerek, "Bu para nereye gitmektedir" diye sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise paranın kütüphane için kullanılacağı cevabını verdi. Oktay, "Söz hususu harcama ödeneği, Cumhurbaşkanlığı kütüphanesinde kullanılacak 1 milyon 392 bin kitabın kataloglanması ve dijitalleşmesine dönük hizmet alımı ile alakalı paradır" dedi.

KÜTÜPHANENİN İNŞASI DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanlığında yaklaşık 130 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek kütüphanenin inşası devam ediyor. 24 saat açık kalması düşünülen kütüphanenin önümüzdeki aylarda 1,5 milyon kitapla açılması zamanla 5 milyon kitabın yer aldığı bir kütüphaneye dönmesi amaçlanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal