Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Mülteciler İçin Müslüman Ülkeler Bir Araya Gelmeli"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Biz, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Fakat, açıkçası bu kesin sonuç değil. Tüm dünya bir araya gelmeli ama daha önemlisi Müslüman ülkeler bir araya gelmeli, ama neredeler?" dedi.

08.02.2019-20:12 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-22:23) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Mülteciler İçin Müslüman Ülkeler Bir Araya Gelmeli"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından düzenlenen "Çalkantılı Dünyada Barış ve Güvenliği Başarmak" konulu panelde konuştu.

ADALET VURGUSU

İbrahim Kalın, halihazırda küresel düzenin, adalet üretmediğine ve zenginliğin adil paylaşımı konusunda başarısız olduğuna dikkati çekerek "Adalet olmadan barış olmaz. Adalet olmadan sürdürülebilir barış ve hakkaniyet olmaz." dedi.

Müslüman ülkelerin bir özeleştiri yapması ve yaşananlardan ders alması gerektiğine vurgu yapan Kalın, "Dünyadaki çatışmaların yüzde 60'ı Müslüman ülkelerde oluyor. Bu, hepimiz için zor bir ders olmalı" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NIN "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR" SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten Büyüktür" sözüne de değinen İbrahim Kalın, bu ifadenin sadece BM Güvenlik Konseyi'nin yapısına ilişkin bir eleştiri olmadığını, ayrıca küresel düzendeki adaletsizliklere dikkat çektiğini ifade etti. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal