Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar Yaptı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Terörle mücadelemiz hız kesmeden devam ediyor. Bugün bir eylem hazırlığında olan hücrenin çökertilmesi bunun önemli örneklerinden bir tanesi. Reina saldırısıyla iltisaklı olduğu tespit edilen hücre çökertildi." dedi.

24.12.2018-19:45 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-19:32) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar Yaptı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı,  Ankara Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya bakanlar ve üst düzey bürokratlar katıldı. 16.20’de başlayan toplantı yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalar yaptı.

Trump ile Görüşme

14 Aralık’ta Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın telefon görüşmesine atıfta bulunan Kalın, “14 Aralık'taki telefon görüşmesi tarihi bir görüşmeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok kere söylediği hususun artık burada bir siyasi direktif ya da talimat haline gelmiş olması son derece önemli.” dedi.  

Terörle Mücadele Hız Kesmeden Sürecek

Terörle mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini ve edeceğini belirten Kalın, “Fırat Kalkanı harekatında 3 bin DEAŞ'lı etkisiz hale getirilmişti. O günden bugüne kadar Cerablus, El Bab hattında DEAŞ unsurlarına rastlanılmamaktadır. Hem sahada hem masada olmaya devam edeceğiz. Bugün bir eylem hazırlığında olan hücrenin çökertilmesi bunun önemli örneklerinden bir tanesi. Reina saldırısıyla iltisaklı olduğu tespit edilen hücre çökertildi.” dedi.

Akdeniz’i Barış Denizi Haline Getirmeliyiz

Akdeniz’de ülkelerin çeşitli planları olduğuna değinen Kalın, “Doğu Akdeniz sürekli hareket halinde olan bir bölge. Kıbrıs'ın kuzey, güney, doğu ve batısında fiili durumun yaratılmasına müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Doğu Akdeniz'i barış denizi haline getirmek bizim amacımızdır.” diye konuştu.

Netanyahu’ya sert tepki

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Başkan Erdoğan ile ilgili sözlerine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini gördük. Bazı hususları kayda geçirmek isterim. Netanyahu'nun Cumhurbaşkanımıza saldırması, TSK'ya dil uzatmaya kalkması dikkati dağıtmak, kendi iç sıkıntılarından ve belalarından kurtulmak için belki onun için geçici bir yol olabilir. Netenyahu'nun Başbakanlığı döneminde 3 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiştir. Öncelikle bunun hesabını vermelidir. Terör eylemlere karşı bizim yaptığımız meşru müdafaa harekatları onları rahatsız etmektedir. Acaba PKK'yla gizli ilişkileri mi vardır? Türkiye terörle mücadele en kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürecektir. Dünyada mağdur ve mazlum insan başını kaldırdığında Türkiye'ye, sayın Cumhurbaşkanımıza bakmaktadır. Netanyahu böyle bir şeyi hayal bile edebilir mi? Bugün erken seçim kararı aldılar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak TSK olarak alnımız ak bir şekilde mücadeleyi kararlı bir şekilde yürüteceğimizi ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Seçimler Ertelenecek mi?

Seçimlerin ertelenmesi ile ilgili dolaşan iddialara da yanıt veren Kalın, konuyla alakalı olarak “Anayasa'nın 79. maddesinde amir hüküm var. Seçimlerin düzen içinde yapılmasıyla ilgili. Seçimlerin düzenli ve güven içinde yapılmasına olumsuz etki yapma ihtimaline binaen YSK üyelerinin sürelerinin uzatılması öngörülebiliyor. Geçmişte bunun örnekleri de var. 1990-2000 seçimlerinde benzer uygulamalar yapılmış. Bunu seçimlere gölge düşürecek, şüphe yaratacak bir konu gibi takdim etmek doğru bir yaklaşım olmaz. Nihai takdir Meclisindir.” diye konuştu.

Keşke Hatıralarımızdaki Kahramanlar Olarak Kalsalardı!

Gazetecilerden gelen bir soru üzerine bu sabah saatlerinde evlerinden alınıp adliyeye götürülen oyuncularla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Programı sonradan izledim. Söylenen sözler kabul edilemez. Bunların eleştiri ya da mizah adı altında hoşgörülmesi mümkün değil. İfadeleri okuduğunuz zaman, ‘Birilerini ayağından asarlar, başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşar’ gibi ifadelerle Türkiye'deki mevcut iktidarı, Cumhurbaşkanımızı eleştiri bağlamında söylenen sözler. Bunlar bugünün Türkiye’siyle ilgili söylenmiş sözler. Sayın Cumhurbaşkanımız tepki vermeden savcılık resen soruşturma başlattı. Bunların her biri hem kişisel hem kamu, amme davası olabilecek konular. Bu kişiler bizim çocukluğumuzun o masumiyet dönemlerinde, izlediğimiz filmlerde hatırladığımız kahramanlar olarak kalsalardı. Keşke bu tür galiz ifadelerle, Cumhurbaşkanı ile "belki ipte sallandırılır, belki bir mahzende ölür" gibi sanatçılıkla ilgisi olmayan lafları söylemeselerdi. Bunun mizahla izah edilecek bir durumu söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal