Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: IMF İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

04.02.2019-18:49 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-18:37) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: IMF İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

"ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fırat'ın doğusundan Türkiye'ye yönelik terör tehditlerine ilişkin,  "Bu bölgeden Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdidin, terör riskinin tekrar husule gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Açıklanan ihracat rakamlarını da değerlendiren Kalın, "Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3'lük bir artış gösterdi ki bu Türk sanayicisinin ve üreticisinin dünya pazarlarına erişiminin ne kadar  güçlendiğini, arttığını bir defa daha gösteriyor." diye konuştu.

"ÇİPRAS'IN YAKLAŞIMLARI POZİTİF"

Yarın Türkiye'ye gelecek olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Yunanistan Başbakanı Çipras ile ilgili ise Kalın, "Yaklaşımları, pozitif ve iyi niyetli olduğunu göstermektedir. Yarınki görüşmelerin bu çerçevede gerçekleşeceğine inanıyoruz."ifadelerini kullandı.

"IMF İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF ile anlaşacağı konusunda çıkan iddialara da net bir cevap veren İbrahim Kalın,  "Bunlar tamamen Türk ekonomisiyle ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Bu operasyonların nereden yapıldığını da az çok tahmin ediyoruz ve nerelerden geldiğini de görüyoruz. Bunların izlediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyoruz." dedi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal