Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Trump'a Net Yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü , Trump'ın Suriye paylaşımıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor." ifadelerini kullandı.

14.01.2019-08:54 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-08:50) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Trump'a Net Yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye paylaşımıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Trump'ın tepki toplayan paylaşımına Twitter üzerinden cevap veren Kalın, "Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor." yorumunu aktardı.
Trump Twitter'dan ABD'nin Suriye'den çıkmaya başladığını ve DEAŞ ile mücadelenin süreceğini belirtmişti.

ABD Başkanı, aynı zamanda Türkiye'nin YPG/PKK'yı hedef almasına karşı ülkeyi ekonomisi ile tehdit etmiş ve bölgede 20 millik bir güvenli bölge sağlayacaklarını vurgulamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal