Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayınlandı! 471 Amirin Yeri Değişti

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Bu kararname ile vali yardımcısı sayısı da azaltıldı.

01.09.2018-09:21 - (Son Güncelleme: 01.09.2018-09:11) Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayınlandı! 471 Amirin Yeri Değişti

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile beraber 471 mülki idare amirinin vazife yeri değiştirildi. 471 Mülki İdare Amirinin vazife yerlerinde, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değişikliğe gidildiği kaydedildi.

VALİ YARDIMCISI SAYISI AZALTILDI

İçişleri Bakanlığından, 2018 senesi Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği açıklandı. Vali Yardımcıları, kaymakamlıklara atanarak vali yardımcılığı sayısı düşürüldü. 610 olan vali yardımcısı sayısı, iki senelik dönem içinde 314'e düşürüldü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bütün ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

İçişleri Bakanlığından yayınlanan yazılı açıklamaya göre, "2018 Senesi Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile oldukları yerlerde vazife sürelerini bitiren veya hizmet ve mazeretleri uyarınca kararname çerçevesine alınan 471 Mülki İdare Amirinin vazife yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir. Buna göre; Bakanlık Merkezinde vazifeli 8 Mülki İdare Amirinin vazife yerleri değiştirilirken, 8 Kaymakam ve 1 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezinde farklı vazifelere atanmıştır. Merkezde vazife yapan 11 Mülki İdare Amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları gerçekleştirilmiştir. Vali Yardımcıları, kaymakamlıklara atanarak vali yardımcılığı sayısı düşürülmüştür. Bu kapsamnda 610 olan vali yardımcısı sayısı iki senelik dönemi içinde 314'e düşürülmüştür" denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal