Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Japonya'da Türkiye Paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Japonya'da, 'Değişen Dünyada Türk Dış Politikası-Küresel Zorluklar ve Bölgesel Tehditlerle Mücadele' adlı panel gerçekleştirildi

25.06.2019-13:45 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-13:45)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın tüm dünyada aktif kamu diplomasisi hedefiyle yürüttüğü adımlardan biri olan 'Türkiye Konuşmaları' (Turkey Talks) panel serisinin durağı bu sefer Japonya'nın başkenti Tokyo idi.

'Değişen Dünyada Türk Dış Politikası-Küresel Zorluklar ve Bölgesel Tehditlerle Mücadele' adlı panel, Japonya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağlayacağı  G20 Liderler Zirvesi öncesinde gerçekleştirilmesi sebebiyle oldukça önem taşıyor.

Tokyo'da Yunus Emre Enstitüsü Japonya Temsilciliği'nde gerçekleştirilen panele, Japon siyaset, akademi, düşünce kuruluşu, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yoğun bir ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Denizli Milletvekili, Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, SETA Washington DC Araştırma Direktörü Dr. Kılıç Buğra Kanat ve Institute of Developing Economy-JETRO Temsilcisi Dr. Yasuhi Hazama'nın konuşmacı olarak bulunduğu panelin moderatörlüğü Sasakawa Vakfı Türkiye Masası Eski Sorumlusu akademisyen Dr. Akira Matsunaga tarafından yapıldı.

KÜRESEL ZORLUKLAR KONUŞULDU  

Türk dış politikasının ele alındığı panelde, küresel zorluklar ve bölgesel tehditlerle başa çıkma pratikleri masaya yatırıldı.

Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel ve tarihi ortaklıkların da vurgulandığı panelde, iki dost ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiği ifade edilidi.

Panelde ayrıca, Türkiye ve Japonya farklı coğrafi konumlara sahip olsalar da küresel işbirliği noktasında iki ülke arasında geliştirilecek işbirliğinin stratejik önemi vurgulandı. Bu doğrultuda, bu hafta Japonya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan G20 Zirvesinin iki ülke açısından önemli bir fırsat olduğu dile getirildi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal