Cumhurbaşkanına Osmanlıca Mektup Yazmıştı: LGS Birincisi Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Osmanlıca mektup yazan ve görüşme talebi kabul edilen Onur Alperen Yılmaz, Erdoğan'ın karşısına LGS birincisi olarak çıkmak için kendisini motive etti. Yılmaz, Erdoğan ile görüşmesine LGS birincisi olarak gidecek.

16.07.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:55) Cumhurbaşkanına Osmanlıca Mektup Yazmıştı: LGS Birincisi Oldu

Bugün açıklanan LGS sonuçlarına göre 181 öğrenci tam puan yaptı ve birinciliği paylaştı. Başarılı 181 öğrenciden biri de Onur Alperen Yılmaz oldu. Yılmaz'ın hikayesi ise diğerlerine göre biraz farklı.

'TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLARAK GİTMEYİ DÜŞÜNDÜM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Osmanlıca mektup yazan ve görüşme talebi kabul edilen Onur Alperen Yılmaz, cumhurbaşkanının karşısına LGS 1'incisi olarak çıkacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, 'Ben telefona bakıyordum o anda. Annem, 'ful yapmışsın' dedi. Sınavın ertesi günü öğrendim zaten. Ben o an bir dondum, sonra ağladım. Sonra duygu patlaması gibi bir şey oldu. Sonucu öğrendiğim zaman değişen bir şey olmadı sadece optikte bir hata olmasından korkuyordum o da Allah’a şükür çıkmadı. Daha önce ben Osmanlıca, Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazmıştım. Oraya sizinle görüşmek istiyorum diye bir not düşmüştüm. Beni aradılar. Orada bana görüşme sözü verdiler yüz yüze. Ben Cumhurbaşkanıyla görüşmeyi, Türkiye birincisi olarak gitmeyi düşündüm. Sınavdan sonra ful olduğunu öğrenince biz bunu ayarlamaya başladık. İnşallah önümüzdeki zaman diliminde görüşeceğiz.' dedi.

'ONUN MOTİVASYONUYLA GİRDİM SINAVA'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin motivasyonu ile sınava gireceğini belirten Yılmaz, 'Onun motivasyonuyla girdim bir nevi sınava. Çünkü bir defa giriyoruz sınava. Bir şansımız var bu LGS için onun için en iyisini yapıp, en iyisiyle yanına gitmeyi düşündüm. Buradan Cumhurbaşkanımıza sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Ayasofya kararı için çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal