Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'tan İlaç Sektöründe Millileşme Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Önümüzdeki fotoğraf bize, yerli ve milli ilaç sektörünü mutlaka geliştirmemizin şart olduğunu ifade ediyor.” dedi.

07.03.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-13:54) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'tan İlaç Sektöründe Millileşme Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Önümüzdeki fotoğraf bize, yerli ve milli ilaç sektörünü mutlaka geliştirmemizin şart olduğunu ifade ediyor.” dedi.

Fuat Oktay, Türkiye'de yerli milli ilaç sektörü ve tıbbi cihaz sektörünün geliştirilmesine amacıyla yapılan tüm ilklere liderlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönülden selamlarını ve başarı dileklerini katılımcılara bildirdi.

Gelişmiş devletlerin bir süredir tasarım ve Ar-Ge faaliyetlerine odaklanıp, üretimi tamamen Çin gibi düşük bütçeli bölgelere yönelttiklerini bildiren Oktay, etkili olan ticaret savaşları ve coronavirüs salgını gibi gelişmelerin bu yaklaşımın doğru olmadığını kanıtladığını dile getirdi.

Mevcut koşullar değerlendirildiğinde Türkiye'nin tasarlayan, geliştiren ve üreten konumda olmasının, katma değerli ürünlerin ihracatını da yapacak şekilde kapsayıcı bir kalkınma stratejisiyle hareket etmesinin kaçınılmazlığına vurgu yapan Fuat Oktay, şunları dedi:

"Küresel düzeyde serbest ticaret, sadece kayıtsız şartsız kurulan düzene teslim olmanız halinde geçerlidir. Onurlu bir duruş sergilemek istediğimizde, görünüşte ve kağıt üzerinde serbest olan her şeyin, akıl almaz bahanelerle bir anda kayıplara karıştığını görebiliriz. Bunun için, Türkiye olarak stratejik alanlarda mutlaka kendi üretim altyapımızı kurmamız ve ihracatçı konuma gelmemiz gerektiğine inanıyoruz. Dışarıya mutlak bağımlı olduğumuz alanlarda, çıkar çatışmaları başladığı zaman ne denli şantajlara maruz kaldığımızı geçmişte de bugün de birçok kez tecrübe ettik, etmeye de devam ediyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal