Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay 'Türkiye, Şartlar Ne Olursa Olsun KKTC'nin Yanındadır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl dönümüne dair bir mesaj paylaştı. Oktay, Türkiye’nin şartlar ne olursa olsun Kıbrıs Türk’ünün yanına olacaklarını belirtti.

20.07.2018-21:54 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-21:41) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay 'Türkiye, Şartlar Ne Olursa Olsun KKTC'nin Yanındadır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) katıldığı Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Kıbrıs için olduğu kadar tüm Türk milleti için de tarihi bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "Kıbrıs Türkü'nün hür yaşama ve Ada'nın eşit sahibi olarak varlığını sürdürme hakkı için verilen mücadelenin en şerefli günü" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 44 yıl önce bugün, uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan haklarını kullandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kıbrıs Türkü'nü yok etmeye, tarih sahnesinden silmeye yönelik teşebbüsü başarısız kılmıştır. Garantör ı o gün tüm dünyaya göstermiştir. Barış Harekatı bölgemizde barış ve istikrarın güçlenmesine de katkıda bulunmuştur’’ dedi.

Fuat Oktay, Kıbrıs Türklerinin Barış Harekatı'ndan güç alarak hukuk ve eşitlik mücadelesini güven içinde devam ettirme olanağına vur yapan Oktay, "Bu mücadelesini kararlılık ve inançla bugünlere taşıyarak, sadece toplumsal varlığını korumakla kalmamış, kendi kurumlarını oluşturmasını bilmiştir’’ şeklinde konuştu.

KIBRIS’TA RUMLARIN TUTUMUNA DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kıbrıs Rum tarafının kendisini Ada'nın tek sahibi olarak görmeye sürdüğüne ve siyasi gücü Kıbrıs Türk halkıyla bölüşmeye yaklaşmadığına vurgu yaptı ve "Bu durum, tüm çabalarımıza rağmen, Ada'da yeni bir federal ortaklığın tesisini hedefleyen, bu sürecin de öncekiler gibi sonuçsuz kalmasına sebebiyet vermiştir’’ şeklinde konuştu.

Rumların Türklere yönelik stratejilerine ilişkin konuşan Oktay "Kıbrıslı Türkleri fiili bir azınlık olarak mevcut devletlerine entegre etmeyi hedefleyen Rum zihniyeti, Kıbrıs Konferansı'nın kapanmasından bu yana geçen bir yıllık sürede değişmemiştir. Rum tarafınca bu konuda son dönemde yapılan açıklamaları da endişeyle takip ediyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Rum tarafının bu konudaki ısrarından vazgeçmeyeceğinin altını çizen Fuat Oktay, Rumların gelecekte Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitlik temelinde bir ortaklığı tasavvur etmediğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI AKINCI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl dönümü törenleri vesilesi ile KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Tufan Erhürman ile bir araya geldi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal