Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rusya'nın Üzerine Düşeni Yapmasını Bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımızın Rusya ziyareti sonucunda varılan ek mutabakat, Astana ve Soçi süreçlerine yeniden hayat vermektedir." açıklamasını yaptı.

06.03.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-16:44) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rusya'nın Üzerine Düşeni Yapmasını Bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nin açılış töreninde günün anlam ve önemini belirten açıklama yaptıktan sonra ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda Yunanistan'ın mültecilere karşı tutumuna sert çıkış yapan Fuat Oktay, şu açıklamaları yaptı:

"Yunanistan'ın masumlara yaptığı zulüm ortadadır. En ufak fırsatta 'İnsan hakları, göç hareketleri, mülteci hareketleri' diyerek dünyayı ayağa kaldıran Batı'ya tekrar seslenmek istiyoruz. Çocuklara atılan gaz bombaları, savunmasız mültecilere sıkılan kurşunlar Avrupa'nın övündüğü hangi değerlerle bağdaşıyor? Orada yapılanların binde birini biz Türkiye'de yapıyor olsaydık sizce ne olurdu? Dünyayı ayağa kaldırırlardı. Bir tarafta dinine veya etnik kökenine göre ayırmadan sığınan herkesi bağrına basmış bir Türkiye, bir tarafta adil yük paylaşımından kaçınanlar, mülteci ve insanlık düşmanları var."

Şehitler ve gazilerin bir damla kanını yerde bırakmadıklarını, bundan sonra da bırakmayacaklarını vurgulayan Oktay, şu açıklamaları yaptı:

"Bahar Kalkanı Harekatımız ve güvenlik güçlerimizin İdlib bölgesindeki faaliyetleri hem uluslararası hukuk kuralları hem de imzalanan mutabakatlara uygun olarak yerine getirilmektedir. Cumhurbaşkanımızın dün Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sonucunda varılan ek mutabakat, Astana ve Soçi süreçlerine yeniden hayat vermektedir. İdlib'de rejimin saldırganlığına son verilmesi ve akan kanın durdurulması için Rusya'nın garantör devlet olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal