Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Kapalı Maraş, KKTC'nin Kendi Toprağıdır"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Maraş, KKTC'nin kendi toprağıdır. Kıbrıs Türkü'nün kendi toprağında refahı ve ekonomisi için adım atması meşrudur." diye konuştu.

15.02.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-17:59)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Maraş'ın açılması için yapılan çalışmalar, Kıbrıs Türkü'nün statükoyu kabul etmeyeceğinin ispatıdır. Maraş'ın açılması laftan ibaret değildir." kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, kapalı Maraş'a gitti.
Oktay, kapalı Maraş bölgesinde "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı"nda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Maraş'ta arazilerin büyük çoğunluğunun vakıf malı olduğu tespit edilmiştir. Bu vakıf arazileri, 1950'li yıllarda İngiliz sömürge yönetimi tarafından hukuka aykırı şekilde üçüncü şahıslara devredilmiştir ve buna ilişkin arşiv kayıtları da mevcuttur. Bu konuda en küçük bir soru işareti dahi bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.

Oktay, "Maraş, KKTC'nin kendi toprağıdır. Kıbrıs Türkü'nün kendi toprağında refahı ve ekonomisi için adım atması meşrudur." belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay şu şeklide konuştu:

"Kapalı Maraş açılımında amaç, asla yeni mağduriyetler yaratmak değil, var olan mağduriyetleri hukuk temelinde gidermektir."

"Aslolan Ada'nın ortak sahibi Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarının korunmasıdır"

Oktay, "Bizim için aslolan Ada'nın ortak sahibi Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarının korunması, siyasi eşitliklerinin sağlanması ve güvenlik endişelerinin giderilmesidir. Türkiye'nin bundan başka bir hedefi veya gizli bir gündemi yoktur."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye ve Kıbrıs Türk halkı, çözümsüzlüğü kader olarak kabul etmemektedir ve bunun için ezberleri bozmaya hazırdır." belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal