Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Belediye Hizmetlerine Tek Tıkla Ulaşmak Mümkün

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dijital Türkiye Platformu üzerinden 73 ilimizde yer alan 311 belediyemizin hizmetlerine tek tıkla ulaşmak mümkün hale geldi." açıklamasında bulundu

13.06.2019-12:51 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-13:00)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı'nda konuşma yaparak, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından düzenlenen ilk Meclis Toplantısı olması nedeniyle önem teşkil eden oturumda ele alınacak maddelerin, belediyecilik ve yerel demokrasiye katkıda bulunmaıs temennisinde bulundu.

"311 BELEDİYEMİZİN HİZMETLERİNE TEK TIKLA ULAŞILABİLİYOR''   

Oktay, günümüzde insana ilişkin olan her şeyin belediyelerin görev alanına girdiğini belirterek, belediyelerin sadece yol, su, yeşil alanlar, kanalizasyon, çöp ve temizlik meseleleriyle ilgilenen yapılar değil, akıllı şehir teknolojilerinin kullanılması ve sosyo kültürel projelerin uygulanması sorumluluğunu da üstlendiğinden bahsetti.

"Dijital dünyanın gereksinimleri kapsamında yerel yönetimlerin tekrardan yapılandırılması, kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir." şeklinde konuşan Oktay, şu görüşlerini aktardı:

"Yerelde halkın istek ve beklentilerine cevap verebilen, kaliteli ve hızlı hizmet sunulabilmesi için çağın şartlarına uygun uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamında başlattığımız, Belediyelerimizin sunduğu hizmetlerin e-devlete entegrasyon süreci başarıyla ilerlemektedir. Bugün Dijital Türkiye Platformu üzerinden 73 ilimizde yer alan 311 belediyemizin hizmetlerine tek tıkla ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Çevrim içi yerel hizmetlerin yaygınlaştırılarak hizmet sunum hızının artırılması noktasında tüm belediye başkanlarımızı bir kez daha duyarlı ve yenilikçi olmaya davet ediyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal