Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan S-400 Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli konulara değindi.

07.03.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-13:22) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan S-400 Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli konulara değindi.

S-400 AÇIKLAMASI

Fuat Oktay son dönmelerde siyasi gerginliğe neden olan S-400 ile ilgili, 'Türkiye S-400 ile ilgili kendi çıkarları neyse onun gereğini yapıyor, kendi kararını veriyor, kendi seçimini yapıyor. Türkiye kararını verirken sadece kendi çıkarlarını düşünür. S-400 ile alakalı ilk teslimatı temmuzda almayı düşünüyoruz. Herhangi bir konuda, hele hele imza atmışsak, gereğini yaparız. Türkiye'nin inatlaşma vesaire gibi bir tutumu da yok. S-400'ü almamız, Patriotlarla alakalı "almıyoruz" anlamında değil. Bizim ihtiyacımız var ve orada da şartlarımız sağlanırsa oturur konuşuruz. Türkiye'deki piyasanın bugünkü ve gelecekteki durumuyla S-400'ün uzaktan yakından bir alakası yok.' açıklamalarında bulundu.

FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON

Oktay Fırat'ın doğusu için yapılacak operasyonlar kapsamında şu ifadeleri kullandı: 'Bugün girebilecek şekilde, biz her zaman hazırız. Türkiye'ye karşı güvenlik tehdidi oluşturabilecek hiçbir faaliyete biz müsaade etmeyiz. Böyle bir şey olursa bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz, bunu yapacağız. Münbiç'te de yapacağız.

Bu bizim kararlığımızı ve hazırlık düzeyimizi gösterir. Bu hazırlıklar dün de tamamdı bugün de tamam. Teröristlere karşı bile biz açığız bağıra bağıra ‘biz geliyoruz’ diyoruz. Türkiye’yi başkalarıyla karıştırmayın. Biz şu anda da hazırız. Bugün gerektiği zaman girebileceği gibi hazırız.' 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal