Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Elektrikli Otomobil Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Toyota'nın otomobil fabrikasında gerçekleştirilen törende önemli açıklamalarda bulundu.

28.01.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-15:11) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Elektrikli Otomobil Açıklaması

Fuat Oktay'ın konuşmasından öen çıkanlar şu şekilde:

Ülkemiz hibrit ve elektrikli otomobil satışları konusunda henüz emekleme aşamasında.

Örneğin geçen sene Türkiye'de 4 bin hibrit ve yalnızca 155 adet elektrik otomobil satışı oldu.

Oysa ki toplam otomobil satışı yarım milyona yakındır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde gerekirse yeni teşvikler getirerek bu rakamları kesinlikle yükseltmek kararındayız.

Sakarya'da üretilen Toyota araçlarının 150 ülkeye ihraç ediliyor olması bizim için ayrıca önemlidir. Teknolojinin son imkanları kullanılarak üretilen Toyota Corolla modelinin ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bu şekilde Sakarya'daki Toyota fabrikasında üretilen araçların üçte ikisinden fazlası hibrit teknolojisine sahip olmaktadır.

KALICI ÜS KURMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Antartika'ya gerçekleştirilen bilim seferine yönelik konuştu. Oktay Antartika'da kalıcı bir üs kurmanın hedeflendiğini söyledi.

Oktay konuşmasının devamında, 'Türkiye, kalkınmasını ve büyümesini özel sektörün dinamizmi üzerine inşa etmiş bir ülkedir. Bugüne kadar yabancı-yerli ayrıma yapmadan ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak isteyen tam firmalarımıza her türlü destek verilmiştir. (3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi) 29'u danışman ülke statüsünde toplam 53 ülkeden oluşan bir anlaşmalar birliği bu. Dolayısıyla Türkiye olarak buradaki hedefimiz, buraya danışman ülke statüsüne geçiyor olabilmek, şu anda gözlemci statüsündeyiz. Ülkemizin potansiyeline inanarak buraya yatırım yapan uluslararası şirketleri kendi şirketlerimizden asla ayırmadık, ayırmayacağız.

Bu yıl da bu seferimizle geçici üssü kuruyor olacağız. Sonraki hedefimiz de kalıcı üssü kurmak.Ülkemizin kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirerek Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine taşıyacak sistemin altyapısını oluşturduk.Bugüne kadar iki ziyaret gerçekleştirdik. Bunu diğer ülkelerden gemi kiralayarak yaptık. İnşallah gelecek yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın öncülüğünde kendi gemimizi hazırlıyor olacağız ve 4. seferimizi yapıyor olacağız.Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceğini görenlerin, son dönemde giderek daha çok demokrasimize ve ekonomimize saldırıyor olmaları boşuna değildir. Türkiye, birilerinin istediği ve sağlamaya çalıştığı gibi yerinde saymayacaktır. Türkiye, yine birilerinin hayalini kurduğu gibi bölgesindeki ve dünyadaki kazanımlarından asla geri adım atmayacaktır.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal