Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan AB'ye Yanıt: Bu Tehdit Değil Gerçektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapılarımızı açarız" açıklamasını değerlendiren AB'ye cevap, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi: "Bu ne bir tehdittir, ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir."

06.09.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-13:06) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan AB'ye Yanıt: Bu Tehdit Değil Gerçektir

"Eylül'ün sonuna dek güvenli bölge çalışmaları başlamazsa kapıları açarız" diyerek Batı'ya rest çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının yankıları bitmek bilmiyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapılarımızı açarız' açıklaması hususunda "Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir. Nasıl olsa yeni göç akımı dalgası başlarsa Türkiye bunu göğüsleyecektir yaklaşımı ve rahatlığı, kesinlikle yanlış bir rahatlık ve yaklaşımdır. Türkiye hiçbir devletin bekçisi değildir. Onların göçmen deposu değildir. Oluşturdukları krizlerin de faturasını ödeyecek ülke değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün "Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulmaması durumunda kapıları açmak zorunda kalabiliriz. Bunu ABD'li dostlarımızla beraber yapmamız daha uygun olur. Avrupa söz verdiği yardımları vermedi" demişti.

Aynı gün Avrupa Birliği'nin ilk tepkisini yansıtan Avrupa Komisyonu Sözcüsü Natacha Bertaud, geçtiğimiz hafta AB ve Türkiye arasında yapılan temaslarda her iki tarafın da yapılan göç anlaşmasına bağlı kalacağını teyit ettiğini anımsatarak "İyi niyetlerle bu anlaşma temelinde Türk ortaklarımızla hareket edebileceğimize olan güvenimiz sürüyor" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal