Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan 'Yeni Çözüm Süreci' Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 'yeni bir çözüm süreci' tartışmalarına dair açıklama yaptı.

18.05.2018-10:54 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-11:13)

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik katıldığı bir televizyon programında, 24 Haziran seçimlerinin ardından tekrardan bir çözüm süreci olabileceği sinyalini vermişti.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ortaya atılan yeni çözüm süreci iddialarıyla alakalı bir açıklama yaptı. Sözcü Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeminde yeni bir çözüm süreci yahut açılım gibi bir konu yoktur’’ ifadelerini kullandı.

"PKK İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın yeni çözüm süreci ile alakalı olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Başbakanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının eşit haklara sahip bireyler olarak yaşaması için büyük bir mücadele vermiştir. Dini ve etnik kökene dayalı her tür ayrımı reddetmiş ve bunu somut icraatlarıyla ortaya koymuştur.

Kürt kardeşlerimiz de diğer bütün bireyler gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarıdır. Geçmişin ret, inkar ve asimilasyon politikaları Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortadan kaldırılmıştır.

Kürtler dahil bütün vatandaşlarımızın PKK terör örgütünün zulüm ve baskısından kurtulması için verilen mücadele bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir."

İLNUR ÇEVİK NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, seçimlerden sonra yeniden bir çözüm süreci olabileceği mesajını verdi; "Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz açıkladı, daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, bunun içinde bir açılım herhalde olacaktır" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal