Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ocak ayının ilk haftasında Putin'in Türkiye ziyareti planlanıyor." ifadelerini kullandı.

15.11.2019-20:23 - (Son Güncelleme: 15.11.2019-20:24)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın TRT Haber'e konuk oldu.

İbrahim Kalın'ın açıklamaları şu şekilde:

ABD ziyareti bizim açımızdan çok verimliydi. Giderken telefon görüşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız da Trump'a "İyi bir hazırlıkla geleceğiz" demişti. Ciddi bir hazırlık yaptık. 17 Ekim'de ABD ile varılan anlaşma Barış Pınarı Harekatı'nın en önemli sonuçlarından biriydi. Barış Pınarı Harekatı'nın başarısı Türkiye'ye yönelik havayı değiştirdi. 
Türkiye-ABD ilişkisi eşit aktör ilişkisi üzerine kuruludur.

Cumhurbaşkanımız bütün ülkelerle eşit haklar talep eden bir lider. ABD ile konuşurken 'Sizin de bizim de çıkarlarımız var, bunu kazan-kazan zemininde buluşturabiliriz' dedik.
Trump, Oval Ofis'teki görüşmede senatörlerin bilgileri yanlış kaynaktan aldığını vurguladı. Ziyaretten bir kaç gün önce Trump bu görüşmeyle ilgili bilgi verdi. Türkiye tezlerini çok açık ve net şekilde orada ortaya koydu.

TERÖRİSTLER KENDİ ÜLKELERİNDE YARGILANMALI

PKK/YPG'nin bıraktığı DEAŞ'lı teröristlerin bazılarını biz yakaladık. İade sürecinin başlattık ve mesafe almaya başladık. Bu teröristler kendi ülkelerinde yargılanmalı. Bu konuda maalesef Avrupalılar iyi bir sonuç vermiyorlar.

PUTİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Ocak ayının ilk haftasında Putin'in Türkiye ziyareti planlanıyor. Hem TürkAkım'ın tamamlanmasına binaen bir tören yapılacak hem de ikili ilişkiler görüşülecek.

Ayn el-Arab'da teröristler hala tamamen çıkmış değiller. Teröristlerin çekilmesiyle ilgili bazı rakamlar verilei ama tarafımızdan doğrulanmış değil. Ortak devriyeler tabi ki devam edecek. Mutabakatın maddeleri açık, sorumluluk Rusya'da. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal