Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Venezuela'da Açıklamalar Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'da Türkiye Venezuela İş Forumu'nda açıklamalar yaptı.

03.12.2018-20:59 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-01:20) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Venezuela'da Açıklamalar Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Venezuelaya resmi temaslar için geldi. Venezuela'nın başkenti Karakas'ta Simon Bolivar anıt mezarını ziyaret eden Erdoğan mezara çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin ardından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Teresa Carreno Tiyatro Binası'nda düzenlenen Türkiye-Venezuela İş Forumu'na geçti.

Başkan Erdoğan burada açıklamalar yaptı. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

''Ülkelerimiz adına tarihi bir ziyarete şahitlik ediyoruz. İşbirliğimize ve dostluğumuza büyük önem veriyoruz. Ekonomik ilişkilerimiz güçlü bir potansiyel barındırıyor. Kazan kazan anlayışı ile ilişkilerimizi derinleştirmeye çalışıyoruz. İki ülke olarak bu aşamaya gelene kadar pek çok badireler atlattık.

Sadece ekonomi alanında değil bölgemizi ve tüm dünyayı ilgilendiren konularda da Başkan Maduro ile yakın işbirliği içinde olacağız. İslam düşmanlığının arttığı bir dönemde sayın başkanın örnek tavrının son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Venezuela'nın güçlü dayanışması bazı çevreleri rahatsız ediyor.

Sadece ekonomi alanında değil bölgemizi ve tüm dünyayı ilgilendiren konularda da Başkan Maduro ile yakın işbirliği içinde olacağız.

İslam düşmanlığının arttığı bir dönemde sayın başkanın örnek tavrının son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Venezuela'nın güçlü dayanışması bazı çevreleri rahatsız ediyor. Altımızda bürokratik oligarşi var. Bizlerin başkanlar olarak buna fırsat vermememiz lazım.

Türkiye yükselen ekonomisi ile büyük fırsatlar sunuyor. Türk ekonomisi 2002'den beri yaklaşık 200 milyar dolar yabancı yatırımcı çekti.

Açılım politikamız uzun vadeli ve çok yönlüdür. Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde ticari faaliyetimizde son 10 yılda önemli mesafe aldık.
Türkiye PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ ile mücadele ediyor. Bunlar sadece Türkiye için değil dünya için de büyük tehdit oluşturuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE VENEZUELA DEVLET BAŞKANI MADURO ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Venezuela'da, devlet başkanı Maduro ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarının önemli kısımları şu şekilde:

İlişkilerimizi her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız. Bu günkü ziyaretimle artık yeni bir safhaya geçtiğimize inanıyorum.

Venezuela'yı Latin Amerika'ya açılım politikamızda önemli buluyoruz.

Ticari ve ekonomik faaliyetlerimiz büyük bir gelişme gösteriyor.

İlişkilerimizi kazan-kazan ilkesi üzerine inşaa ettik.

2017'de 154 milyon dolar olan ticari hacmimiz 2018'de 1 milyar doları aşmış vaziyette. Ekonomilerimiz birbiriyle yarışmıyor, tam tersine bir birini tamamlıyor.

Türkiye-Venezuela arasındaki beşeri ve ticari münasebetlerin daha da güçleneceğine inanıyorum.

Caracas'ta bir cami inşaatı için yer talebinde bulundum. Sayın Maduro da bunu uygun buldu.

Venezuela, Filistin Davası'nın en önemli destekçileri arasındadır. Venezuela'nın bu asil tavrın belli çevreleri rahatsız etetiğini biliyorum.

Venezuela'nın en yüksek şeref nişanının şahsıma verilmiş olmasını çok önemli buluyorum.

MADURO: BERABER BÜYÜK BİR TARİH YAZACAĞIZ

Maduro, "Ülkemize yapılan bu ziyaret bizim için anlam taşıyor. Uzun bir mücadele döneminden geçtik. Halkımız baş kaldırdı, isyan etti. Türk toplumuna kucağımızı açtık. Ertuğrul bey ile bir tarih. Bunları seyrediyoruz. Kalbimizi size açtık. Ziyaretinizde bir çok anlaşmayı imzaladık. Beraber büyük bir tarih yazacağız, bir tarihe imza atacağız. Bunu yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal