Cumhurbaşkanı Milyonların Beklediği Talimatı Verdi

AK Parti Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile önemli düzenlemeler yapılıyor.

15.11.2018-11:19 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-12:11)

MHP'nin bazı suçlarda ceza indirimi öngören kanun teklifine ılımlı bakmayan AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeni bir taslak üzerine yağunlaştı. Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin hukukçuları, Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bir dizi değişiklik planlayan ve yerel seçimden sonra Meclis'e götürülmesi planlanan taslakta ayrıntılar belli oldu. Yeni düzenleme ile 'Nasılsa hapse girmem' devri kapanacak. Kadın cinayetlerinde en az ceza 40 sene; çocukta 50 sene olacak.

KADIN CİNAYETLERİNE EN AZ 40 YIL

Elde edile bilgilere göre, mevcut sisteme göre terör suçluları cezalarının dörtte üçünü, adli suçlular ise üçte ikisini çekiyor. Yeni düzenlemede, terör suçlarına yönelik hükümlere dokunulmayacak. Fakat cezasının yüzde 62-67'sini çeken adli suçlularda değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 52'ye yükselilecek. Cumhurbaşkanı'nın en fazla üzerinde durduğu konulardan biri olan kadın ve çocuğa ilişkin şiddet, tecavüz, cinayet suçlarındaki ceza oranları ise yükselecek. Alt sınır, kadın cinayetlerinde en az 40, çocuk cinayetlerinde ise 50 sene olarak yükseltilecek. Bu suçları işleyenler şartlı salıverme koşullarından da yararlanamayacak. Yani cezalarını sonuna kadar çekecek.

SUÇLAR SINIFLANDIRILACAK

Hırsızlık başta olmak üzere birçok suçta, suçlular cezaevine girmeden salıveriliyor. Söz konusu halin ortadan kaldırılması planlanıyor. Kademeli bir infaz sistemi kurularak, bir senenin altında bir cezayı gerektirse bile, suç işleyen mutlaka cezaevinde kalacak. Yeni infaz düzenlemesinde 1-3 yıl ceza gerektiren suçlar sınıflandırılarak, cezaevinde en az kalacakları süre hesaplanacak. Türkiye'deki infaz uygulamalarının adalet duygusunu zedelediğine dikkat çeken AK Parti kurmayları 'Suç işleyen 'nasılsa hapis yatmayacağım' diye düşünüyor. Bu yanlış. Yeni düzenleme ile ceza söz konusu olduğunda, bir gün bile olsa hapse girecek. Her suça göre yeni bir ceza ve infaz süresi olacak' yorumunu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal