Cumhurbaşkanı Eroğandan Vakıf Üniversitelerine Eleştiri

Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adı vakıf ama vakıf olmaktan çıkmış ticari olarak çalışıyorlar." eleştirisinde bulundu.

18.09.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-13:31)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Milli Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşmasında;
"En büyük adaletsizlik eğitim öğretim hayatındaki adaletsizliktir. Çünkü bunun telafisi çok zordur. Eğitim öğretim bütçesini 10 milyar lira civarında aldık, bu rakamı 161 milyar liranın üzerine çıkardık. 16 kat harcama yaparak eğitimde çok yol kaydettik.
Eğitim ve öğretim alanı da dinamik bir süreçtir. Okul öncesinden üniversiteye kadar tüm aşamalarda değişim şart. Eğitim öğretim meselesi önümüzdeki yıllarda da önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir.

10 öğrenciden biri üniversiteye girebiliyordu. Şimdi tamamı neredeyse giriyor. Birileri girecek de ne olacak diyor. İşsizlik var diyorlar. Olacak zaten, Dünyanın her yerinde işsizlik var. Ama kendini geliştirecek yatırım ile teşvik edecek. İsteyen her lise mezunu gencimizin yüksek öğrenime girmesinin alt yapısını oluşturduk." ifadelerini kullandı.

Rektör adayları hakkında açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan;
"Her yerde olduğu gibi iyi bir yönetici 4 yılda kurumunu çeyrek asır ileriye taşıyabilir. Takdire şayan üniversitelerimiz olduğunu biliyorum. Bazı üniversitelerimiz hala kendinden beklediğimiz yere ulaşamamış durumda. Rektörlerimizden daha fazla gayret göstermelerini bekliyorum. Önümüzde rektör atamaları var. Rektör atama kriterlerini çok daha yükseğe çıkartarak adayları akademik ve idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

Vakıf üniversiteleri hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan;"Vakıf üniversitelerimiz ticari merkez alanına çekilmesini engellemek için hemen bir çalışma yapmalıyız. Adı vakıf ama bilimsel çalışmaları bırakmış öğrencisinin parasına bakıyor. Vakıf üniversitesinin patronlar kendi ceplerini nasıl dolduracak ona bakıyor. Adı vakıf ama vakıf olmaktan çıkmış ticari olarak çalışıyorlar. Bizim vakıf üniversitelerinin patronu orayı doldurmak için gayret ediyorlar. Vakıf üniversitelerimizin üzerlerine giderek daha çok yapışan ticari kurum algısının önüne geçmek için bilimsel araştırmalara daha çok yönelmelerini özellikle sağlamalıyız." ifadesini kullandı.
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal