Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeminden Sonraki İlk Durağı Belli Oldu

YSK'nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasının ardından yemin törenleri programları da belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü yemin edecek ve ardından Anıtkabir'i ziyaret edecek.

05.07.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-10:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeminden Sonraki İlk Durağı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü saat 16.00'da yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen hayata geçecek. Anıtkabir ziyaretinin sonrasında Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de törenle karşılanacak. Törene yabancı devlet başkanları da çağrıldı.

YENİ KABİNE VE YARDIMCILAR AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi TBMM'de yemin ederek yeni sistemin "ilk başkanı" olarak vazifesine başlayacak. Yemin töreninin sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhteşem bir tören yapılacak ve yeni sisteme resmen geçilmiş olacak. Erdoğan, bu törenin sonrasında 16 kişiden meydana gelen yeni kabineyi ve Cumhurbaşkanı yardımcılarını duyuracak.

AK PARTİ GRUBUNA SESLENECEK

YSK'nın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri kesin sonuçlarını dün duyurmasının sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletvekillerinin yemin töreni programı da kesinleşti.

Milletvekilleri için 7 Temmuz Cumartesi, Meclis'te yemin töreni yapılacak. Bu tören öncesi Erdoğan yeni seçilen milletvekillerine AK Parti grup toplantısında ilk defa konuşacak. Bu görüşmenin kapalı kısmında de TBMM Başkan adayı ve Ak Parti Grup Başkanı'nın kim olacağı tespit edilecek. Erdoğan, ardından TBMM'deki yemin töreninin bir bölümünü de takip edecek ve TBMM'den ayrılacak.

1 NO'LU KARARNAME YAYIMLANACAK

Milletvekillerinin yemin etmesinin sonrasında Erdoğan, 8 Temmuz'u Bakanlar Kurulu ve yeni sistemdeki kurullar dahil sistemle alakalı son ayrıntıları ele alarak tamamlayacak ve tüm çalışmalara son biçimini verecek. 9 Temmuz Pazartesi, Erdoğan, TBMM'de 16.00'da yemin edecek.

Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de resmen başlayacak ve hükümet düşecek. Ardından yeni dönemin ilk kararnamesi; Resmi Gazete'nin mükerrer yayınında "Cumhurbaşkanlığı 1 no'lu kararnamesi" olarak ilan edilecek. Bakanlıklar ile alakalı düzenlemeler ve Cumhurbaşkanlığı teşkilatı bu kararnamede yapılandırılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal