Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarihi Çağrısına Rusya'dan Olumlu Cevap!

ABD ile yaşanan krizin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer ticaret yaptığımız ülkelerle milli para birimlerimiz üzerinden ticaret yapmalıyız" demişti. Bu açıklamaya Rusya'dan olumlu cevap geldi. Açıklamada, "Bunu bütün devletler ile yapmalıyız" denildi.

13.08.2018-13:35 - (Son Güncelleme: 13.08.2018-13:37)

ABD ile meydana gelen problemle alakalı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi devletlerle ticaretimizi milli para birimlerimiz üstünden yapmaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

"TİTİZLİKLE ÇALIŞILMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasına ilk olumlu cevap Rusya'dan geldi. Konuyla alakalı açıklama yapan Kremlin, bunu bütün devletlerle yapmak için uğraştıklarını ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, mesele ile alakalı olarak "Uluslararası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasıyla alakalı uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. Rusya, Türkiye ile de milli para birimleriyle ticaret gerçekleştirmek istiyor. Bu mesele üstünde titizlikle uğraşılması lazım" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal