Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Srebrenitsa Yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘NATO Zirvesi’ için gittiği Brüksel’de Srebrenitsa soykırımına ilişkin ‘’Bu tür insanlık suçlarının tekrarlanmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz’’ diye konuştu.

11.07.2018-16:37 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-16:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Srebrenitsa Yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 ülke liderinin katılımıyla başlayan NATO Zirvesi'nde bulunmak için Belçika'nın başkenti Brüksel'deki programa katıldı.

ERDOĞAN, YENİ KARARGAHTAKİ TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİNİ AÇTI

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun yeni karargahında, Türkiye'nin NATO Nezdindeki Daimi Temsilciliği'nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan,

NATO ZİRVESİ RESMİ KARŞILAMA TÖRENİNE KATILDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ev sahipliğinde gerçekleşen NATO Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı. Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar eşilk etti.

ERDOĞAN, TRUMP İLE BİR SÜRE SOHBET ETTİ

Daha sonra Stoltenberg eşliğinde 29 ülkenin lideri, NATO'nun tarihi ve çalışmalarının gösterildiği sergiyi gezdi.

Bu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir süre konuştu.

Liderler, üye ülkelere ait helikopter gösteri uçuşunun yapılacağı alana geçerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile uzun süren sıcak sohbeti ise dikkat çeken bir konu oldu.

"ATAK" İLK KEZ ULUSLARARASI ZİRVEDE

Sonrasında 29 üye ülkenin lideri kendileri için ayrılan alana geçerek, Açık Hava Töreni'ne katıldı.

Türkiye'den iki "T129" Atak helikopteri ilk kez uluslararası bir zirvede uçuş gerçekleştirdi ve gösteri yaptı.

Helikopter gösteri uçuşu sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, samimi bir şekilde sohbet ederek NATO Karargah binasına girdi.

'İNSANLIK SUÇLARININ TEKRARLANMAMASI İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa soykırımına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tür insanlık suçlarının tekrarlanmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal