Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşması Tüm Dünyada Canlı Verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cemal Kaşıkçı ile alakalı açıklamaları bütün dünyada birçok kanal tarafından camlı olarak verildi.

23.10.2018-14:42 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-14:49)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katılarak açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ile alakalı soruşturmanın ayrıntıları ile alakalı konuşmasını, dünya televizyonları da canlı olarak izleyicilerine verdi.

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şimdiye dek meydana çıkan bilgiler ve kanıtlar Cemal Kaşıkçı'nın vahşi bir cinayete kurban gittiğini ifade ediyor" sözlerini öne çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında şu sözleri kullanmıştı:

"Kaşıkçı ilk olarak 28 Eylül cuma günü saat 11'de konsolosluğa gitti. Bu aşamada infaz ekibine haber veriliyor, ve planlama aşaması başlıyor. Konsolosluk yetkililerinden bazıları ülkesine hareket ediyor.

1 Ekim'de saat 16.30'da 3 kişilik bir birimle tarifeli seferle İstanbul'a inip otele yerleşiyor. Bu sırada başkonsolosluktan bir ekip de Yalova ve Belgrad Ormanı'nda keşif gerçekleştiriyor.

İkinci ekip ertesi gün hareket ediyor. İçlerinde generallerin de yer aldığı 3. ekip ertesi sabah İstanbul'a hareket ediyor. 09.50 ile 11 arasında konsoloslukta buluşuyor bütün bu adamlar.

Kaşıkçı saat 11.50'de Kaşıkçı aranarak randevusu onaylanıyor. Binaya girmesinin ardından kendisinden bir daha haber alınamıyor. Saat 17.50'de devletimiz resmi kurumlarına Hatice Cengiz tarafından başvuru gerçekleştiriliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü alakalı birimleri hemen tahkikat başlatıyor. Kaşıkçı'nın başkonsolosluktan çıkmadığı netlik kazanıyor.

Emniyet ve istihbarat ekiplerimiz her şeyi ayrıntılı şekilde araştırmaya girişirken, savcılık da soruşturma başlatıyor.

Derinleştikçe bu çalışamalar şaşırtıcı bilgilere ulaşılıyor. 15 Suudi güvenlikçi, istihbaratçı ve adli tıpçılardan meydana gelen bir ekibin ülkemize geldiği, ve ertesi gün gittikleri belirleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal