Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koltuğuna 12 Yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu Oturdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuğunu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı. Minik Cumhurbaşkanı'nın basın mensuplarına verdiği yanıtlar yüzleri güldürdü.

23.04.2019-13:58 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-15:36)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Kabulde bir konuşma yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sevgili çocuklar değerli misafirler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hoşgeldiniz. Ülkemizdekilerle birlikte tüm dünyanın çocuklar bayramında sizleri misafir etmenin memnuniyetini ifade etmek istiyorum. Siz çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını şahsım ve milletim adına kutluyorum.

Bağımsızlığımız için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün çocuk bayramımızla beraber Meclisimizin dualarla, tekbirlerle açılışının yıldönümünü de kutluyoruz. Ankara'da açılan Büyük Millet Meclisi bağımsızlığımıza giden yolun da müjdecisi olmuştur. Böyle anlamlı günün siz çocuklara armağan edilmesi son derece manidardır. Bu devletimizi kuranların sizlere olan inancının sembolüdür.

Bu çocuklarımıza verilen önemin işaretidir. Ben herbirinizin bu emaneti en iyi şekilde yarınlara taşıyacağınıza inanıyorum. Sizler Türkiye'yi çok daha iyi aşamaya taşıyacaksınız. Sizlere daha güzel bir gelecek sunmak çalışmayı ve mücadele etmeyi sürdüreceğiz."

"YENİ KABİNEM BURADA"

Erdoğan, ardından sözü minik cumhurbaşkanı 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı. Konuşmasının ardından gazeteciler soru alan Sözeyataroğlu'nun, kabinede revizyon iddialarıyla ilgili soruyu "Zaten yeni kabinem burada" diyerek yanıtlaması gülüşmelere neden oldu. 

"TELEFONU BENDE YOK"

Ardından şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu arayıp aramayacağına yönelik soruyu yanıtlayan Sözeyataroğlu, "Telefonu bende yok arayamayacağım ama her türlü şiddete karşıyız" diye konuştu.

Küçük cumhurbaşkanı sorulan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnun musunuz?" sorusuna, "Sistem güzel çalışıyor" şeklinde yanıt verince salonda gülüşmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yaşındaki Ozan'ın cevabı üzerine, "Benim vereceğim cevapları veriyor" ifadelerini kullandı.

Bir muhabirin "Bu bayramı Atatürk hediye etti. Ama liderliğiniz boyunca en çok hangi özelliğini sevdiniz Atatürk’ün? Çocuklar artık sokaklarda arkadaşlarıyla oynamak yerine tabletlerle oynuyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "İkinci sorudan başlayayım. Bu konu hakkında çok üzülüyoruz. Bakanlarımla bu konu hakkında çocukların iyiliği için her türlü adımları atacağız. Biz Atatürk’ü örnek alarak yöneteceğiz ülkemizi. Atatürk'ün demokrasisini, ilkelerini örnek alacağız"şeklinde yanıt verdi.

Minik Cumhurbaşkanı bir gazetecinin sorduğu "Milli Eğitim Bakanı’nın tatil sürelerine ilişkin yaptığı bir açıklama var. Ara tatiller konusunda. Bu açıklama için ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. Sözeyataroğlu bu soruya "Kabinemle bu konu hakkında görüşeceğiz. Ben açıkçası doğru bakıyorum" diye yanıt verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal