Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IMF Yöneticisine Verdiği Ayar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Davos’ta Fransız yöneticiye verdiği ayar sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor.

27.05.2018-17:46 - (Son Güncelleme: 27.05.2018-18:05)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da vatandaşlara hitap ettiği esnada son katıldığı Davos'tan bir anektod paylaştı.

'BUGÜN BORÇ ALAN YARIN EMİR ALIR'

‘’Davos’tayız. Son Davos. Ondan sonra zaten bir daha gitmedim. O zamanda IMF’nin başından bir Fransız vardı. Şimdi ki Fransız değil. Oturduk konuşuyoruz. Dedim ki Siz IMF’nin başındasınız. Bende Türkiye’nin başındayım. Sen paranı alıyor musun? Alıyorsun. Ama siz beni siyaseten yönetemezsiniz. Siz sadece alacağını alırsınız. Ama gelip siyaseten benim yaptığımı yapmaya kalkarsan, kusura bakma sizi kapıdan geri göndeririz. Şaşırdı, şaşırdı. Ve dedik ki biz şimdi hesabımızı yapıyoruz. Adımı attık. 2023 IMF’nin bütün borcunu ödedik. Ödedik bitti. Ondan sonra onlar bizden borç istedi borç. 5 milyar avro borç istedi. Arkadaşlar sordu verelim mi? Bende verin dedim verin, bugün borç alan yarın emir alır dedim’’ şeklinde konuştu.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÜLKE TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Isparta’da yaptığı konuşmasında Türkiye'nin geride kalan 16 yılda tam 12 seçim yaşadığını hatırlatarak şu şekilde konuştu:

"Milletimizden 12 defa destek talep ettik. Hamdolsun milletimiz hiçbirinde bizi mahcup etmedi. Ben inanıyorum, 24 Haziran'da da benim aziz milletim, sevgili milletim bizi mahcup etmeyecek. Tüm seçimlerde artan oy oranlarıyla şahsımıza ve partimize sahip çıktı. Şimdi yepyeni bir döneme hazırlanıyoruz. Bu dönem Türkiye'nin şahlanış dönemidir. Bu dönem Türkiye'nin hedefleriyle buluşma dönemdir. İnşallah 24 Haziran ile ülkemizi 2023 hedeflerine kavuşturacak, 2053 ve 2071 vizyonuna taşıyacak yeni bir kulvara giriyoruz. 24 Haziran seçimleri ülke tarihimizin en önemli seçimidir. Ya 16 yıllık kazanımlarımızı çok daha yukarılara taşıyacağız ya da yıkım ittifakının bunları heba etmesine fırsat vereceğiz. Ya evlatlarımıza çok daha müreffeh bir ülke bırakacağız ya da IMF kapılarında para dilenen eski Türkiye'ye döneceğiz. Biliyorum, siz buna müsaade etmezsiniz. Kasası boş Merkez Bankası istemezsiniz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal