Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın En Yakınından Öcalan Uyarısı!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Türkiye'de hakkında yakalama kararı olan Azad Simi'nin ABD desteği ile YPG'nin hibrit faaliyetlerinin başına getirilmesini kınadı.

01.11.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-13:22) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın En Yakınından Öcalan Uyarısı!

İlnur Çevik, Yeni Birlik'te 'Sonunda Öcalan da SDG başkanı olacak' başlığıyla kaleme aldığı yazısında 'Türkiye Fırat'ın doğusunda Kuzey Suriye'de Kobani bölgesine yakın PKK/YPG/PYD mevzilerini obüslerle vuruyor fakat sanki nispet yapar gibi ABD ile yakın olan ve Türkiye'de Dağlıca ve Aktütün terör eylemlerinin faili olan PKK'lı Azad Simi (kod adı Çiya Kobani) Suriye-Irak sınır yakınındaki Derizor bölgesinde gerçekleşecek operasyonlarda PKK 'komutanı' olarak görev yapacak' ifadelerini kullandı.

Çevik, 'Bu terörist ABD Nisan'da ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel ile bir araya geldi ve resimleri paylaştı' diyerek şu şekilde devam etti:

Aynı terörist ABD'li generallerle helikopter gezintisine çıktı ve bunun da resimlerini paylaştı. Amerikalılara sorarsanız bu adamı SDG komutanı görüyorlar ve PKK ile bağlarından haberleri yok.

Yani kısa zaman sonra Amerikalılar Abdullah Öcalan da bir SDG lideridir derse sakın şaşırmayın.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal