Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Aydın'dan Geneykurmay Çatı Davası Yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Genelkurmay çatı davalarındaki kararlara ilişkin olarak "Bizler avukatlar olarak büyük bir titizlikle takip ettik. Bundan sonra istinaf ve temyiz aşamaları bulunmaktadır. Bu süreç de kısa sürede sonuçlanır ve kararlar kesinleşmiş olur" şeklinde konuştu

20.06.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-11:19)

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yurtta Sulh Konseyi üyelerine yönelik açılan davada karar açıklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın "Bizler avukatlar olarak büyük bir titizlikle takip ettik. Bundan sonra istinaf ve temyiz aşamaları bulunmaktadır. Bu süreç de kısa sürede sonuçlanır ve kararlar kesinleşmiş olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Genelkurmay Çatı Davası kararı hakkında, "Bu sanıkların dışında darbe girişiminin asıl faili Fethullah Gülen ve diğer sanıklar yabancı ülkelerde rahat bir hayat sürdürmektedir. Bugün sanıklar hak ettikleri cezaları aldığı gibi, bütün sanıklar da bir gün Türk mahkemeleri önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezaları alacaktır" ifadesinde bulundu.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen 224 sanıklı Genelkurmay çatı davasında karar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın karar hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydın, "Bugün Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yargılandığı, kamuoyunda Genelkurmay Çatı Davası olarak bilinen dava karara bağlanmıştır. Kararda Yurtta Sulh Konseyi üyeleri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilmiştir" ifadesinde bulundu.

Mahkeme heyetine teşekkür eden Aydın, "Sanıkların bütün engelleme çabaları da mahkeme heyetine yönelik tehditlerine karşın adil yargılama ilkelerine uygun olarak sonuçlandırılması bizim için önemlidir. Mahkeme heyetine teşekkürlerimi iletmek istiyorum" sözlerini kullandı.

'DARBE GİRİŞİMİNİN ASIL FAİLİ GÜLEN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAK'  

"Karar verilen sanıklar bulunmakta. Fakat bu sanıkların haricinde darbe girişiminin asıl faili Fethullah Gülen ve diğer sanıklar yabancı ülkelerde rahat bir hayat sürdürmektedir. Bugün sanıklar hak ettikleri cezaları aldığı gibi, bütün sanıklar da bir gün Türk mahkemeleri önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezaları alacaktır. Bizler avukatlar olarak büyük bir titizlikle takip ettik. Bundan sonra istinaf ve temyiz aşamaları bulunmaktadır. Bu süreç de kısa sürede sonuçlanır ve kararlar kesinleşmiş olur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal