Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Programı Belli Oldu

15 Temmuz darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı belli oldu. Program, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde bulunan 15 Temmuz Anıtına çiçek bırakılmasıyla başlayacak.

09.07.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-15:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Programı Belli Oldu

FETÖ'nün 15 Temmuz tarihinde yeltendiği darbe girişimi, milletin de azmi ile engellenirken, girişimin dördüncü yılı geride kaldı. Darbe girişimi milletin zaferine dönerken, bunun unutulmaması adına her yıl tören düzenleniyor. Bu kapsamda Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde törenler düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANININ PROGRAMI BELLİ OLDU

Düzenlenecek törenler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da programı belli oldu. Program, 15 Temmuz Anıtına çiçek bırakılması ile başlayacak. TBMM’de düzenlenecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programına da katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra şehit ailelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da saat 21:00’da Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirecek.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bakanlıklar, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle koordinasyon toplantıları gerçekleştirildi. Başkanlık tarafından hazırlanan, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma 2020 Yılı Etkinlikleri Strateji Belgesi' tüm kurumlar ile paylaşıldı.

Düzenlenecek olan program ve faaliyetler, 15 Temmuz darbe girişiminin ve FETÖ’nün tüm yönleriyle etkin şekilde anlatılması, milletin direnişi, devletin mücadelesi ve demokrasi zaferine vurgu yapılması, şehitlerin ve gazilerin anılması, milli birlik duygusunun ve toplumsal hafızanın canlı tutulması ve yurtdışında 15 Temmuz ile ilgili farkındalık oluşturulması çerçevesinde planlandı. Ayrıca İletişim Başkanlığı etkinliklerin hazırlık, uygulama ve değerlendirme süreçlerinin takibi ve raporlanması için '15 Temmuz Proje Takip Sistemi' kurdu.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DA PROGRAMLAR DÜZENLEYECEK

İletişim Başkanlığı genel koordinasyon dışında, Başkanlık olarak da 15 Temmuz ile ilgili yurt içi ve yurt dışında bir dizi program ve projeyi hayata geçirecek. 15 Temmuz Kurumsal Kimlik Çalışması Bütün program ve projelerde içeriğin yanı sıra görsel bir bütünlüğün de sağlanması amacıyla İletişim Başkanlığınca 15 Temmuz logosu başta olmak üzere hazırlanan kurumsal kimlik çalışması güncellendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal