Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Tokat Gibi Cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in BRICS Zirvesi çerçevesindeki ikili görüşmesi başladı. Erdoğan görüşme sonrası Rusya ile iyi ilişkilerin birilerini kıskandırdığını belirtti.

26.07.2018-20:33 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-21:04)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile BRICS Zirvesi çerçevesinde bir araya geldi.

Four Seasons Otel'de, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yapılan 10. Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi çerçevesindeki ikili görüşme TSİ 19.55'te başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in görüşmesi, selamlama konuşmaları sonrasında basına kapalı sürecek.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya ile aramızdaki her türlü dayanışma birilerini gerçekten kıskandırıyor’’ ifadelerini kullanarak ABD’nin ‘yaptırım’ açıklamalarına gönderme yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditkar açıklamalarına, "Tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değil. ABD, Türkiye'ye tehditler savurarak netice alamaz." ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN REST

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ‘’Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır’’ diyerek ABD'nin yaptırım açıklamalarına cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal