Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Dostsan FETÖ'yü Bize Gönder

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV & A Haber canlı yayınına konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

15.02.2019-22:21 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-22:13) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Dostsan FETÖ'yü Bize Gönder

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında gündemi değerlendirdi.

SOÇİ VERİMLİ GEÇTİ

Dün Rusya'da gerçekleştirilen Soçi Zirvesi'ne dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Astana sürecinin alt başlıkları olarak Soçi zirvelerini başlattık. Birinci turda Soçi, Ankara, Tahran olarak devam eden şimdi ikinci turda tekrar Soçi'den başlayıp, inşallah beşincisini Türkiye'de yapacağız." dedi.

AVRUPA'DA SÖZ VAR İCRAAT YOK

Türkiye'nin mülteci politikaları ve Avrupa'nın iki yüzlülüğüne değinen Erdoğan, "Avrupa'dan söz var ama icra yok. Bütün mesele Türkiye olarak hep veren el olacağız dedik. Bunda da dünyada özellikle tüm ülkeler arasında milli gelire oranla bu tür en az gelişmiş ülkelere yardım noktasında Türkiye bir numara" ifadelerini kullandı.

TRUMP DAEŞ'E KARŞI ZAFER İLAN EDEBİLİR

Trump'ın 24 saat içerisinde Suriye ile ilgili önemli bir açıklama yapacağını açıklaması ile ilgili görüşü de sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarınki açıklamada şunu bir defa kesinlikle söyleyecektir diye düşünüyorum. Diyecek ki DEAŞ'a karşı zaferi kazandık. Bir zafer ilanı olabilir. Bu ilanı yaparken de DEAŞ'ın orada coğrafi hakimiyetini sonlandırmak diye bir dert yok. DEAŞ'a kaynaklık eden özellikle ortamı sonlandırmak olabilir." cevabını verdi.

ABD DOSTSA FETÖ'YÜ GÖNDERSİN

ABD'nin FETÖ konusundaki tavrını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD hâlâ samimi davranmıyor. Biz onlara karşı her türlü samimiyetimizi şu ana kadar gösterdik. Terör örgütlerinden gelenler vardı. Bizden istediklerini verdik, El Kaide'den mesela. En son aramızda sıkıntı noktası olan papaz Bronson konusunda da yine yargımız olayı iyi niyetle ele almak suretiyle, yargımızın verdiği adli kontrolle değil de bir tahliye kararı çıktı ve gönderildi. FETÖ ABD'de yargılanan birisi değil şu anda. FETÖ'yü ülkemizde onunla ilgili bu kadar verilmiş kararlar var, 85 dosyayı gönderdik." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal