Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat! Ayasofya Müzesi Olacak

Ayasofya'nın camiye çevrilmesinden sonra bazı eserlerin nerede sergileneceği merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sultanahmet'te yer alan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

26.07.2020-19:37 - (Son Güncelleme: 26.07.2020-19:34) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat! Ayasofya Müzesi Olacak

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 24 Temmuz'da ibadete açılılmasının ardından Ayasofya'daki bazı eserlerin sergilenmesi amacıyla bir müzenin hazırlıkları yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda Sultanahmet'teki İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze için boşaltılmaya başlanırken, binadaki eşya ve evrakların Ataşehir'deki binaya taşınacağı ifade edildi.

"MÜZE OLARAK KADASTRO BİNASI HİZMET VERECEK"

Çalışmaya ilişkin soruları yanıtlayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Tapu ve Kadastro binasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildiğini söyledi. Yılmaz, "Burada Ayasofya'ya ya ait olup Ayasofya'da değerlendirilemeyen veya Ayasofya müzeye çevrildikten sonra, İstanbul ve farklı bölgelerde, Ayasofya'da toplanan tarihi eserler sergilenecek. Bir anlamda burası Ayasofya'da toplanan eserlerin sergilenme alanı olacak. Müze olarak bu kadastro binası hizmet verecek." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal