Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye Yeni Operasyon Sinyali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta katıldığı bir etkinlikte Suriye ile alakalı çok önemli mesajlar verdi. "İlerleyen dönemde Fırat'ın doğusunu da içine alacak biçimde Suriye'de güvenli bölgeleri genişletmeyi sürdüreceğiz" diyen Erdoğan operasyon sinyali verdi.

24.09.2018-13:05 - (Son Güncelleme: 24.09.2018-12:55) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye Yeni Operasyon Sinyali!

Birleşmiş Milletler (BM) 73'üncü Genel Kurulu için Türkiye'den ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York şehrinde TURKEN Vakfı'nın Gala Yemeği'nde açıklamalar yaptı. Erdoğan konuşmasında "BMGK gibi kurumlar Bosna'da, Kosova'da, Ruanda'da, Yemen'de, Filistin'de, Arakan'daki gibi Suriye'de de sessizliğe gömüldü" sözlerini kullandı. Erdoğan'ın bir önceki durağı da Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından yapılan etkinlikti. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, "İlerleyen dönemde Fırat'ın doğusunu da içine alacak biçimde Suriye'de güvenli bölgeleri genişletmeyi sürdüreceğiz" dedi.

"ZEYTİN DALI HAREKATINA BENZER BİR ADIM FIRAT'IN DOĞUSU İÇİN DE ATILACAK"

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) toplantısına katılmak için ABD'ye seyahat eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKEN Vakfı'nın gala yemeğinde açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarına benzer bir hamlenin ilerleyen dönemde Fırat'ın doğusu için de yapılacağını ifade etti.

"BM, ARAKAN'DAKİ GİBİ SURİYE'DE DE SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ"

Erdoğan, "BMGK gibi kurumlar Bosna'da, Kosova'da, Ruanda'da, Yemen'de, Filistin'de, Arakan'daki gibi Suriye'de de sessizliğe gömüldü" dedi.

Öte taraftan Cumhurbaşkanı, "Barış kenti, üç semavi dinin kutsal kenti Kudüs'ü, İsrail'in heveslerine kurban vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"FIRAT'IN DOĞUSUNU KAPSAYACAK ŞEKİLDE GÜVENLİ BÖLGELERİ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) yaptığı etkinliğe katıldı. Erdoğan buradaki açıklamalarında Suriye'de güvenli bölgelerin artırılacağını söyledi.

Erdoğan, "Son İdlib probleminde olduğu gibi, tek bir masumun bile burnunun kanamaması için diplomatik alanda yoğun uğraşlar verdik. Bu çabalarımızın meyvesini almaya da başladık. İnşallah ilerleyen günlerde Fırat'ın doğusunu da içine alacak biçimde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmayı sürdüreceğiz. Ülkemize dönük terör tehdidi son bulana, Suriye'nin geleceğine kast eden çetelerin kökü kazınana dek mücadelemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal