Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Srebrenitsa' Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Katliamı sebebiyle günün anlam ve önemine vurgu yapan bir açıklama gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen cinayet ve katliamların takipçisi olacak, hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız.' dedi.

11.07.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-13:25)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Katliamı sebebiyle günün anlam ve önemine vurgu yapan bir açıklama gerçekleştirdi.

 Açıklamalarına 'Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen cinayet ve katliamların takipçisi olacak, hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız.' diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan katliamda haince öldürülen şehitlerin unutulmayacağını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan video yoluyla gerçekleştirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Onca drama, katliama ve gözyaşına rağmen, Avrupalı siyasetçiler Srebrenitsa katliamından hiçbir ders çıkarmadılar.

İslam düşmanlığını körükleyen, yabancı karşıtlığını destekleyen sözlerin hala serbestçe kullanılması geleceğimiz adına büyük endişe kaynağı.

Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız.'

Coronavirüs salgını nedeniyle mesafe olarak uzak kalınsa da gönüllerin bir olduğu yönünde vurdulu bir açıklama gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadeleri tam olarak şöyledir:

'Koronavirüs sebebiyle fiziken aralarında olamasa da aklı ve gönlünün her daim Bosna'da olduğunu belirten Erdoğan, 25 sene önce alçakça katledilen aziz şehitleri rahmetle andı ve kederli aileleriyle yakınlarına başsağlığı diledi.'

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal